Andelår i ovn

Andelår i ovn

 

Andelår i ovn

Andelår i ovn

Gastropia
Når du har lyst til fjerkræ, som er fyldt med smag og som er mørt og saftigt, så er der ikke noget, der slår et godt andelår - og du kan snildt tilberede et andelår i ovn, hvor smagen rammer helt plet.
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 5 minutter
Antal 2 personer

Ingredienser
  

  • 2 stk Andelår
  • 4 kviste Frisk rosmarin
  • 2 tsk Raps- eller solsikkeolie
  • Salt
  • Peber

Sådan gør du
 

  • Vi anbefaler, at du tager andelårene ud af køleskabet en halv time inden tilberedningen.
  • Sæt ovnen i gang med at forvarme til 180 grader.
  • Tag et stykke køkkenrulle og dup andelårene tørre.
  • Gnid herefter olien på andelårene.
  • Find et ovnfast fad frem og læg rosmarinen i bunden, hvorefter du lægger andelårene ovenpå. Drys salt og peber på dem.
  • Andelårene sættes nu i ovnen og steges i 50 - 60 minutter.
  • Det kan være en fordel at bruge en ske til lige at hælde noget af fedtstoffet over andelårene en gang eller to undervejs.
  • Efter 50 - 60 minutter bør dine andelår være færdige; er skindet ikke helt sprødt, så skru eventuelt op for ovnen og giv det et par minutter mere .
  • Dine andelår er nu klar til servering.
Har du prøvet opskriften?Fortæl os hvad du synes!

Vores opskrift på andelår i ovn

At lave det perfekte andelår kan af og til være lidt svært – men resultatet er ofte det hele værd. Det giver et fantastisk mørt stykke kød, som er sprængfyldt med smag. Det er en lækker ret, som er perfekt til alt fra julemiddagen til den helt almindelige dagligdag.

LÆS OGSÅ  Chips i airfryer

Men du kan faktisk gøre det let for dig selv ved at bage dem i ovnen. Her bliver det nemlig let og ligetil, og du skal faktisk ikke gøre så meget undervejs – og du skal ikke være bange for, at det pludselig bliver stegt for meget.

I vores andelår i ovn opskrift kan du se, hvor let det faktisk være; og du får alligevel masser af den lækre andesmag med. Vi holder krydringen simpel med en smule rosmarin, som let trænger ind i anden og giver den et præg af krydderiets smag – men uden at det bliver overvældende og uden at det skjuler andens egen smag.

Vi anbefaler, at du et par gange undervejs lige tager et par skefulde af fedtet i bunden og hælder ud på anden. På den måde kan det nemlig trænge ind i kødet og gøre det ekstra mørt og saftigt, mens det også hjælper med at forstærke smagen yderligere.

Det er naturligvis også vigtigt, at du laver nogle sprøde andelår i ovnen, og derfor kan det være nødvendigt lige at give dem et par minutter til sidst, med ekstra varme – evt. hvis ovnen har et grillprogram, så er det perfekt. Husk dog at holde øje med andelårene i denne periode; det kan nemlig gå meget stærkt, når du skruer op for varmen.

Relaterede indlæg

Her er den hemmelige opskrift på kanelsnegle som bageren laver dem – Alle elsker dem!

Her er den hemmelige opskrift på kanelsnegle som bageren laver dem – Alle elsker dem!

Sådan laver du pizza som italienerne: Her er de hemmelige tricks

Sådan laver du pizza som italienerne: Her er de hemmelige tricks

Æbletærten som mormor lavede den: Sådan får du den perfekte efterårssmag

Æbletærten som mormor lavede den: Sådan får du den perfekte efterårssmag

Den ultimative efterårsret: Mørbradgryden, der vil vinde hjertet hos hele familien!

Den ultimative efterårsret: Mørbradgryden, der vil vinde hjertet hos hele familien!

Seneste indlæg