Gravad laks
Gravad laks
Ingredienser
- 350 gram Lakseside
- 4 tsk Salt
- Peber
- 3 Spsk Sukker
- 4 tsk Tørret dild
Sådan gør du
- Find et skærebræt frem og en skarp kniv. Rens laksen og skær fedt af.
- Tag en skål og bland sukker, salt, peber og dild sammen.
- Find et fad frem og læg laksen heri med skindsiden nedad. Dæk den herefter til med blandingen du lavede før.
- Find husholdningsfilm frem og dæk den godt til. Stil den derefter i køleskabet i 48 timer.
Opskrift på gravad laks
Hvis du eller dine gæster er vilde med laks, så er denne ret perfekt. Server gravad laks til påske og jul, eller som en lækker og nem forret til en god aften. Den er nem at lave, smager fantastisk, og skal godt nok laves lidt inden, da den gerne skal stå på køl i 48 timer, før den serveres. Server gravad laks med blinispandekager, rugbrød eller lignende.
Gravad laks er en simpel ret der består af lækker frisk laks, som du marinerer i en marinade lavet af salt, peber, sukker og tørret dild. Det er også derfor det er vigtigt at du laver den i god tid. Hvis du ikke lader din laks trække længe nok, så får den ikke trukket marinaden nok ned i sig. Har du travlt, så kan du godt nøjes med at have den på køl i et døgn, vi anbefaler dog 2.
Råmarineret laks
Gravad laks er det samme som råmarineret laks. Det er laks du marinerer råt, hvorfor det kaldes råmarineret. En ret der smager helt fantastisk, er nem at lave, og som går godt til påskebordet, julebordet og som en lækker forret. Den lækre smag af dild kombineret med salt, peber og sukker gør det nemlig til en frisk og lækker forret.