Efterårsmagi i køkkenet: Disse æble-butterdej donuts med blot 5 ingredienser er alt, du behøver!

Efterårsmagi i køkkenet: Disse æble-butterdej donuts med blot 5 ingredienser er alt, du behøver!

Æbler og butterdej er to af vores favoritter, så hvorfor ikke kombinere dem? Det har vi gjort med sprøde æble-butterdej donuts.

De er frugtige, men ikke for søde, og de tilfredsstiller lysten til noget sødt, som ofte melder sig om eftermiddagen.

Det bedste ved denne opskrift er, at du kun behøver lidt tid og endnu færre ingredienser. Det er især praktisk, hvis du pludselig får gæster, da de fleste – hvis ikke alle – ingredienser sandsynligvis allerede er i dit køkken.

Æble-butterdej-donuts med kun 5 ingredienser

Foruden æbler skal du selvfølgelig bruge butterdej, som du nemmest kan købe færdig fra køledisken i supermarkedet. Den er klar til brug med det samme, i modsætning til den frosne variant, der først skal tø op. Men du kan sagtens bruge frossen butterdej, du skal bare afsætte lidt ekstra tid.

Start med at skære æblerne i skiver. Vær opmærksom på, at de ikke bliver for tynde, så de ikke knækker eller bliver for bløde i ovnen.

Derefter drysser du begge sider af æbleskiverne med en smule kanel og sukker, før du vikler strimler af butterdej rundt om dem. Disse strimler får også et drys kanel og sukker, og så er æble-butterdej-donutsene klar til at komme i ovnen.

Mens de bager, vil den søde duft sprede sig i hele hjemmet og sikkert trække dine kaffegæster ud i køkkenet, nysgerrige efter hvad der mon dufter så dejligt. Overrask dem med sprøde æble-butterdej-donuts – og nyd dem sammen!

æble-butterdej donuts

Æble-butterdej donuts

Gastropia
Mangler du en hurtig kage, når der kommer gæster til kaffen? Så er disse æble-butterdej donuts det perfekte valg. Fyldt med den lækre smag af efterår og æbler, og lavet med meget frå ingredienser.
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 40 minutter
Antal 8 stk

Sådan gør du
 

  • Start med at forberede æblerne; de skal skrælles, kernehusene skal fjernes, og de skal skæres ud i ringe.
  • Bland sukker og kanel sammen og sørg for at drysse det på begge sider af æbleringene.
  • Skær butterdejen ud i lange strimler, og vikl disse rundt om æbleringene; æblet skal gerne vikles helt ind, og det gøres ved at blive ved med at føre butterdejen gennem hullet i midten.
  • Pensl æbleringene med æg, og drys lidt kanelsukker ud på dem.
  • Læg dine æble-butterdej donuts på en bageplade med bagepapir og kom dem i ovnen ved 180 grader.
  • Efter 15 – 20 minutter er dine æble-butterdej donuts færdige og klar til servering.
Har du prøvet opskriften?Fortæl os hvad du synes!

Relaterede indlæg

Sådan laver du pizza som italienerne: Her er de hemmelige tricks

Sådan laver du pizza som italienerne: Her er de hemmelige tricks

Æbletærten som mormor lavede den: Sådan får du den perfekte efterårssmag

Æbletærten som mormor lavede den: Sådan får du den perfekte efterårssmag

Den ultimative efterårsret: Mørbradgryden, der vil vinde hjertet hos hele familien!

Den ultimative efterårsret: Mørbradgryden, der vil vinde hjertet hos hele familien!

Opskriften på pandekager som alle bedsteforældre laver dem – her er hemmelighederne

Opskriften på pandekager som alle bedsteforældre laver dem – her er hemmelighederne

Seneste indlæg