Bag som mormor: Den ultimative opskrift på valnød-marcipan-småkager, der hitter hver gang!
Julen nærmer sig med hastige skridt – tid til at bage lækre julekager. Og hvad er skønnere end duften af søde kager, der spreder sig gennem hjemmet i juletiden?
Ligesom vores bedstemødre gjorde i gamle dage, forvandler vi i dag køkkenet til et småkagebageri og tryller de lækreste valnød-marcipan-kager frem.
De små kager med valnød og marcipan er ikke kun flotte at se på, men også supernemme at lave. Til småkagerne skal du bruge en mørdej, marcipanmasse, valnødder, chokoladeovertræk og en marmelade efter eget valg. Så er du klar til at gå i gang.
Små kunstværker fra ovnen
Brug en småkageudstikker til at stikke cirkler ud af både mørdejen og marcipanmassen, og læg dem derefter skiftevis oven på hinanden. Til sidst dekorerer du valnød-marcipan-småkagerne med chokoladeovertræk og en halv valnød.
Hvad venter du på? Prøv vores opskrift på valnød-marcipan-småkager med det samme, og kom i julestemning! Den lokkende duft fra dit køkken vil glæde både din familie og dig selv. Og når du først har smagt småkagerne, vil du helt sikkert bage dem igen og igen.
Valnødde-marcipan kager
Ingredienser
- 250 gram Hvedemel
- 130 gram Flormelis
- 150 gram Smør
- 1 tsk Æg
- 1 knivspids Salt
- 300 gram Rå marcipan
- 100 gram Overtrækschokolade
- 200 gram Abrikosmarmelade
- 200 gram Valnødder
Sådan gør du
- Find en skål frem og bland mel, flormelis og salt godt. Kom smør i (gerne i mindre stykker), såvel som æg.
- Bland massen godt og grundigt, evt. med en håndmixer. Det skal blive til en jævn dej. – når den er færdig, så sætter du den i køleskabet en times tid.
- Forvarm ovnen til 180 grader og kom et stykke bagepapir på en bageplade.
- Ælt marcipanen og rul den ud på et stykke bagepapir; den skal have en tykkelse på ca. 2 – 3 mm. Skær nu små cirkler ud med en diameter på ca. 3 centimeter. Der skulle gerne vej dej til ca. 30 stk.
- Tag dejen ud af køleskabet og rul den ud til en tykkelse på ca. 3 mm.
- Skær nu en masse cirkler ud; der skal være dobbelt så mange af disse, som der var af de andre. Læg dem på en bageplade med bagepapir om kom dem i ovnen. De skal bage i 8 minutter og herefter køle lidt af.
- Smelt chokoladen i et vandbad eller i en lille gryde.
- Når kagerne er ude af ovnen, så smører chokolade på halvdelen og topper dem med en valnøddekerne.
- Find en gryde frem og kog abrikosmarmeladen op; rør rundt med et piskeris. Når den begynder at koge, skal den røres jævn.
- Smør nu abrikosmarmelade på de kagecirkler, som ikke har chokolade. Læg derefter en skive marcipan på, og kom et tyndt lag marmelade på marcipanen også.
- Herefter lægger du cirklen med chokolade øverst; gør dette med alle kagerne.
- Dine valnødde-marcipan kager er nu færdige.