Opskrifter | Kager | Søde sager
Den søde tand kalder på denne lækre kage: Æblekage i brødform
Så snart denne kage står på bordet, strømmer alle til, for den vil ingen gå glip af!
Saftig æblekage i brødform
Æblekage er uden tvivl en af de store klassikere inden for kager, speciel her i efteråret. Da æbler kan fås hele året, kan man nyde denne kage i både forår, sommer, efterår og vinter. Men lige nu, i efteråret, smager den særligt godt, for fra august til oktober er det æblehøst!
Resten af året kan man få lageræbler, men lige nu finder vi nyplukkede, friske æbler i butikkerne.
Så hvad er mere oplagt end at bage en saftig æblekage i brødform?
Ingenting!
Lad os komme i gang:
- Start med at skrælle to æbler, fjern kernehuset, og skær dem i mindre stykker. For at undgå, at æblestykkerne bliver brune, kan du dryppe lidt citronsaft over dem.
- Pisk smør, sukker, vaniljesukker og lidt salt sammen, indtil massen er luftig og cremet. Tilsæt æggene ét ad gangen, og brug lidt tid på hvert æg, inden du tilsætter det næste.
- I en separat skål blandes mel og bagepulver, og derefter røres denne blanding i dejen sammen med mælk.
- Nu er kagedejen klar. Vend til sidst æblestykkerne i dejen, og hæld den i en smurt og meldrysset brødform.
- Bag kagen i ovnen i 50 minutter.
Tip: Drys gerne æblekagen med lidt flormelis, før du serverer den.
Æblekage i brødform
Æblekager er en vigtig del af efteråret, hvor man absolut kan lave de bedste kreationer med de friskplukkede frugter. Denne æblekage i brødform er et spændende twist på den klassiske kage.
Ingredienser
- 2 stk Æble
- 3 stk Æg
- 250 gram Hvedemel
- 150 gram Sukker
- 180 gram Smør
- 150 ml Mælk
- 2 tsk Bagepulver
- 1 tsk Vaniljesukker
- 1 knivspids Salt
- Citronsaft
Sådan gør du
- Start med at forberede æblerne ved at vaske dem, skrælle dem, og skære dem i små stykker. Dryp en smule citronsaft udover dem for at forhindre dem i at brune, og samtidig give dem lidt ekstra smag.
- I en skål pisker du smør, sukker, vaniljesukker og salt; det skal blive godt luftigt.
- Når det er luftigt, så rører du æggene i et ad gangen.
- I en anden skål skal du sigte mel og bagepulver og blande det grundigt.
- Hæld nu de to skåles indhold sammen, og hæld derudover mælken i også. Rør det rundt, indtil det bliver til en god, jævn dej.
- Herefter kommer du æblestykkerne i også og vender det hele grundigt, så æblerne fordeles godt ud.
- Find en brødform og smør den, og drys den evt. med mel også. Kom dejen i formen og sæt den i ovnen på 180 grader.
- Efter 50 minutter før den være færdig – du kan tjekke ved at stikke en nål i, hvor kagen gerne skal slippe, når du tager den op. Ellers giv den et par minutter mere.
- Din æblekage i brødform er nu klar til udskæring og servering.
Har du prøvet opskriften?Fortæl os hvad du synes!