Hemmeligheden til en helt glat pure

Hemmeligheden til en helt glat pure

Puré er et lækkert tilbehør til et væld af retter. Puré kan bruges til de fleste slags kød og grøntsager, som et alternativ til sovs, men også meget til andet.

Det er muligt at købe færdiglavet puré i supermarkedet, men det er slet ikke den samme slags puré, som hvis du laver den selv derhjemme. En hjemmelavet puré er både finere, blødere og ikke mindst glattere i konsistensens, end den puré, du finder i supermarkedet. Og så er puré tilmed nemt at lave. Der er dermed ingen undskyldning for, ikke at lave sin egen, lækre puré.

Tips

Det der særligt er vigtigt, når man skal lave en puré, er, at den er glat. Det er nemlig dét, der adskiller den fra fx mos. Den må dog ikke blive for glat, så den bliver flydende, for så bliver den til sovs. En god puré skal kort sagt være en mellemting mellem mos og sovs.

Hvordan laver man så en helt glat pure? Hemmeligheden ligger bl.a. i mængde af kogevand. Det, der giver puré sin glatte konsistens og adskiller den fra mos, er, at der tilføjes betydeligt mere kogevand til puré. Når råvarerne, der udgør ens puré, er kogt, blendes puréen helt glat og kogevandet tilsættes lidt efter lidt, indtil den helt rette, glatte konsistens er opnået. Hvis puréen er for tyk, tilsættes blot ekstra kogevand. Et godt tip er, at mose råvarerne gennem en sigte frem for et piskeris, hvis der ønskes en glat puré.

Puré er på mange måder et lidt overset tilbehør, og det er en skam, da der findes så mange lækre former for puréer, man kan give sig i kast med.

LÆS OGSÅ  Pastatyper – Sådan kender du forskel på dem

En helt oplagt puré at lave, er en knoldselleri puré. Knoldselleri puré passer til mange forskellige retter, men er særligt velegnet til oksekød, vildt, lam, fisk eller svinekød. Du kan også bruge knoldselleri puré som dip til fx udskårne stykker af agurk eller gulerod.

Du kan også lave din egen hjemmelavede aioli, som på mange måder er en slags puré. Aioli kan bruges som dressing eller dip til fx kartofler, grøntsager eller som dressing i en burger.

Uanset om du er til en glat knoldselleri puré eller en cremet aioli, er det alfa omega, at du har en god stavblender, hvis du vil lave din egen puré. En stavblender kan desuden bruges til langt mere, end bare puréer. Den er også velegnet til at lave supper, smoothies og meget andet.

Relaterede indlæg

Efterårsstemning i ovnen: Lav denne fantastiske æblegratin med et strejf af citron

Efterårsstemning i ovnen: Lav denne fantastiske æblegratin med et strejf af citron

Har du styr på dine græskar? Hokkaido eller butternut – find ud af hvilket græskar der er bedst til dine madretter!

Har du styr på dine græskar? Hokkaido eller butternut – find ud af hvilket græskar der er bedst til dine madretter!

Airfryer advarsel: Vær særlig opmærksom, når du tilbereder disse fødevarer!

Airfryer advarsel: Vær særlig opmærksom, når du tilbereder disse fødevarer!

Den perfekte opskrift: Wrap-pizza med hytteost, der vil forbløffe dine gæster!

Den perfekte opskrift: Wrap-pizza med hytteost, der vil forbløffe dine gæster!

Seneste indlæg