Æblekage
Æblekage
Ingredienser
- 2 stk Æble
- 2 stk Æg
- 130 gram Sukker
- 130 gram Hvedemel
- 130 gram Smør
- 2 spsk Sukker
- 0,5 tsk Stødt kanel
- 2 spsk Creme fraiche
- 20 gram Mandelflager
Sådan gør du
- Start med at forvarme ovnen på varmluft op til 180 grader.
- Forbered æblerne ved at skylle og skrælle dem.
- Find en skål frem og kom sukker og æg deri. Pisk det i ca. 3 - 4 minutter, indtil det får en lys og luftig masse.
- Smelt nu smør i en kasserolle, hvorefter det lige skal køle af et par minutter.
- Herefter blander du cremefraiche, hvedemel og det smeltede smør sammen med æggemassen.
- Sørg for at vende den samlede masse godt, så det hele bliver ensartet i konsistensen og uden klumper.
- Forbered en springform eller et tærtefad ved at smøre det i bunden og siderne.
- Hæld derefter dejen over i formen eller fadet.
- Skær æblerne ud i tynde skiver, som du nu lægger på på dejen; de skal lægges, så de dækker hele dejen.
- Lav en blanding af sukker og kanel, og drys det ud over dine æbleskiver sammen med mandelflagerne.
- Sæt nu æblekagen i ovnen og lad den bage; lidt afhængigt af ovnen kan det tage ca. 25 - 30 minutter, men vi anbefaler, at du holder øje med den allerede fra 15 minutter. Når dejen er færdigbagt, og den har fået den ønskede farve ovenpå, så er den færdig.
- Server kagen nu, gerne med f.eks. med en klat creme fraiche, flødeskum eller is på toppen.
Vores opskrift på æblekage
Mange haveejere har typisk et æbletræ eller to i haven, og de skulle jo gerne give en fornuftig høst i løbet af sensommeren og efteråret. De hjemmedyrkede æbler smager fantastisk – men det er jo ikke altid, at man kan nå at få dem alle spist. Derfor er det en god ide lige at bruge nogle til en lækker æblekage.
Æblekagen får nemlig det bedste frem i æblerne; når de bliver drysset med lidt kanelsukker og bagt i ovnen, så får de bare en helt særlig smag, som virkelig smager himmelsk. Det er en kage, som er let at lave og som er god at have, når man får gæster på besøg.
Har du ikke æbler i haven, så kan der naturligvis også bruges købte æbler til æblekagen. Smagen vil stadig være helt i top.
Vores opskrift på en hjemmelavet æblekage er ganske ligetil, men smagen er helt i top. Æbleskiverne giver nemlig den lækre frugtsmag, som virkelig komplementeres med kanel og sukker. Og som sagt kræver den ikke, at frugterne i haven er i sæson; æblekage lavet på æbler fra supermarkedet smager stadig udsøgt, og du kan variere det en smule med forskellige sorter.
Hvad serverer man en hjemmelavet æblekage med?
Vores æblekage opskrift kan naturligvis godt serveres alene, men den kan også lige få lidt ekstra med under serveringen. Der er mange gode forslag til, hvad man kan komme på en æblekage: creme fraiche og flødeskum er manges favoritter, hvor en klat på toppen lige giver lidt ekstra til smagen.
Til en varm æblekage kan en skefuld vaniljeis også være et godt komplement. Den lune kage får isen til langsomt at smelte, og du kan derfor let nyde de to smage i samme mundfuld. Det kan hurtigt resultere i verdens bedste æblekage.