Andebryst i airfryer
Andebryst i airfryer
Ingredienser
- 1 stk Andebryst
- 1 knsp Sukker
- 1 tsk Tørret timian (Eller tørret rosmarin)
- 1 tsk Salt
- 1 tsk Peber
Sådan gør du
- Find en skarp kniv og et skærebræt frem. Forbered dit andebryst herpå ved at skære et krydsmønster i fedtlaget. Du må ikke skære ned i kødet.
- Bland salt, peber, sukker og timian (eller rosmarin) til en krydderiblanding.
- Drys din blanding på begge sider af anden, så der er krydderi på både skindsiden og kødsiden.
- Forvarm din airfryer til 180 grader. Det kan gøres med et forprogram eller ved at lade den køre et par minutter.
- Placer dit andebryst med skindsiden nedad i kurven og steg i ca. 10 minutter for at få skindet sprødt.
- Efter 10 minutter vendes andebrystet, så skindsiden vender opad. Fortsæt nu stegningen i 10-15 minutter. Brug evt. et termometer til at holde øje med temperaturen på kødet. Mellem 58-62 grader giver en lækker medium rare.
- Tag nu andebrystet ud af airfryeren og lad det hvile i 5-10 minutter før du skærer det ud.
- Skær andebrystet i lækre tynde skiver og server.
Vores opskrift på andebryst i airfryer
Hvis du gerne vil have fjerkræ med lidt mere smag, så er det helt klar and, som er det bedste valg. Og et lækkert andebryst i airfryeren er et godt eksempel på dette; for det er en nem og ligetil måde at tilberede et lækkert stykke fjerkræ, som du helt klar vil elske.
Andebryst har nemlig et lidt højere fedtindhold end kyllingebryst, og derfor bliver det generelt mere saftigt, og det kommer til at have markant mere smag. Og når du lavet andebryst i airfryeren, så vil du få et resultat, som helt klart scorer højt på disse områder.
I vores opskrift på andebryst i airfryer holder vi selve tilberedningen let og simpel – for det er jo i høj grad det, som airfryeren er kendt for. Vi vælger dog at give andebrystet en krydderiblanding, som giver den lidt ekstra smag, som vi synes passer helt perfekt dertil.
Hvorvidt du ønsker at lave den med rosmarin eller timian er helt op til dig – det giver lidt en variation i smagen, men begge dele smager fantastisk. Du kan selvfølgelig også prøve dig frem med din egen krydderiblanding, hvis du har nogle særlige præferencer; vi har blot valgt disse krydderier, fordi de går godt sammen med andebrystets smag.
Uanset om det er til julemenuen eller om du bare har lyst til noget ekstra lækkert i hverdagen, så er andebryst i airfryer en sikker vinder.
Hvorfor lave andebryst i airfryer?
Andebryst har traditionelt været lavet i ovnen eller på panden, men airfryeren giver en moderne tilgang til tingene – som alligevel ikke adskiller sig så meget. En airfryer fungerer jo på mange måder som en varmluftsovn, men den skaber mere cirkulation, og der er ikke så meget spildplads.
Det resulterer i mange tilfælde i en bedre og mere effektiv tilberedning, og du får derfor typisk et andebryst, som er lidt saftigt og som er stegt helt perfekt. Og så er det nemt; at lave mad i airfryeren gør nemlig tingene lidt lettere; det går hurtigere, du kan lave flere ting deri, og der er mindre rengøring – det er alt sammen svært at sige nej til!