Bagt kartoffelmos

Bagt kartoffelmos

Bagt kartoffelmos

Bagt kartoffelmos

Gastropia
Kartofler fås i mange forskellige afskygninger, men denne er lidt speciel - for her moses de og bages, hvilket giver små kartoffelkager - som er perfekte til aftensmaden, når du ønsker noget helt særligt.
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 45 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 400 gram Kartoffel
  • 2 stk Æggeblomme
  • 1 spsk Mælk
  • 2 spsk Smør
  • Salt
  • Peber

Sådan gør du
 

  • Start med at forberede kartoflerne ved at skrælle dem og skære dem i mindre stykker, så de koger hurtigere.
  • Kom vand i en gryde og bring det i kog; kom herefter kartofler i og kog dem indtil de er godt møre, hvilket typisk tager 15 - 20 minutter.
  • Hæld vandet fra og mos kartoflerne.
  • Kom herefter æggeblommer, smør og mælk i, såvel som en smule salt og peber, og rør det hele godt og grundigt sammen.
  • Kom kartoffelmosen i en sprøjtepose.
  • Forvarm ovnen op til 210 grader og kom et stykke bagepapir på en bageplade.
  • Brug nu sprøjteposen til at sprøjte kartoffelmosen ud i små toppe i ønsket størrelse, og kom derefter bageplagen i ovnen.
  • Efter 10 - 12 minutter i ovnen bør kartoffelmosen være færdigbagt; de skal gerne være forholdsvis faste og have en gyldenbrun farve på toppen.
  • Din bagte kartoffelmos er nu klar til servering.
Har du prøvet opskriften?Fortæl os hvad du synes!

Vores opskrift på bagt kartoffelmos

Kartofler har udgjort en fast del af den traditionelle danske madlavning, såvel som i resten af Europa, og derfor har man gennem tiden fundet på mange spændende måder at lave dem på. En af disse er netop bagt kartoffelmos – som kombinerer flere forskellige tilgange.

LÆS OGSÅ  Æblekage

Der er nemlig tale om en måde at kombinere det bløde kartoffelmos med den sprøde og lækre tilberedning i ovnen. Det giver nogle små toppe, som har et lækkert, gyldent og sprødt ydre, mens de er bløde og luftige indeni; en fantastisk sammensætning, som skaber en himmelsk balance i teksturen.

I vores opskrift på bagt kartoffelmos holder vi alting meget simpelt. Vi laver normalt vores kartoffelmos med mælk, og det gør vi også i denne opskrift, fordi det gør retten lidt blødere i teksturen; derudover kommer vi æggeblommer i, fordi det er med til at give dem det sprøde ydre, når de bages i ovnen.

På den måde opnår vi nemlig den perfekte kombination af det bløde og luftige indre, med et ydre som er sprødt og smagfuldt. Det er det, man netop skal opnå med bagt kartoffelmos.

Hvad spiser man bagt kartoffelmos til?

Som udgangspunkt kan du spise det til alt det, du normalt ville spise kartoffelmos til, selvom det bliver lidt anderledes i præsentationen.

Netop præsentationen er en vigtig del, og det gør dem til et perfekt valg, når det hele skal være lidt finere, hvis du f.eks. har en vigtig date eller bare inviterer venner og veninder på en fin middag.

Relaterede indlæg

Her er den hemmelige opskrift på kanelsnegle som bageren laver dem – Alle elsker dem!

Her er den hemmelige opskrift på kanelsnegle som bageren laver dem – Alle elsker dem!

Sådan laver du pizza som italienerne: Her er de hemmelige tricks

Sådan laver du pizza som italienerne: Her er de hemmelige tricks

Æbletærten som mormor lavede den: Sådan får du den perfekte efterårssmag

Æbletærten som mormor lavede den: Sådan får du den perfekte efterårssmag

Den ultimative efterårsret: Mørbradgryden, der vil vinde hjertet hos hele familien!

Den ultimative efterårsret: Mørbradgryden, der vil vinde hjertet hos hele familien!

Seneste indlæg