Chokolademousse

Chokolademousse

 

Chokolademousse

Chokolademousse

Gastropia
Chokolademousse er en god, klassisk dessert, som byder på smag og konsistens i absolut topklasse. En blød tekstur, og en sød chokoladesmag er noget, de færreste kan sige nej til.
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 3 timer
Samlet tid 3 timer 30 minutter
Antal 10 stk

Ingredienser
  

  • 5 dl Piskefløde
  • 200 gram Mørk chokolade
  • 4 spsk Sukker
  • 6 stk Pasteuriseret æggeblomme
  • 1 tsk Vaniljesukker

Sådan gør du
 

  • Start med at piske fløden.
  • Herefter pisker du æggeblommerne sammen med sukker og vaniljesukker i en anden skål. Det skal blive til en hvid masse, og det tager ca. 5 minutter.
  • Herefter smelter du chokoladen; det gøres bedst i et vandbad, men kan også gøres i mikrobølgeovnen.
  • Nu handler det om at piske chokoladen ind i æggemassen; det skal gøres ved en lav hastighed og i små portioner, så det blandes perfekt.
  • Herefter vendes fløden i chokolademassen også.
  • Hæld derefter chokolademassen i de glas, chokolademoussen skal serveres i, og sæt dem derefter på køl.
  • Efter 3 timer er de klar til servering - men du kan sagtens lade dem stå natten over.
Har du prøvet opskriften?Fortæl os hvad du synes!

Vores opskrift på chokolademousse

Chokolademousse er en klassisk dessert herhjemme i Danmark, og den har vundet stor popularitet af flere forskellige årsager. Det første er naturligvis smagen; den lækre chokoladesmag er noget, de fleste hurtigt falder for, og det er med god grund. Derudover er konsistensen og teksturen noget helt særligt; den er blødere end en budding, uden at være flydende – en nærmest himmelsk konsistens.

LÆS OGSÅ  Carpaccio

Chokolademousse er derudover også enormt nem at lave; du kan uden problemer lave en nem chokolademousse til selv den største fest, og en af fordelen er, at den faktisk kan laves dagen forinden, så du slipper for at stresse op til den festlige begivenhed.

I vores chokolademousse opskrift holder vi det relativt simpelt – for der er ingen grund til at gøre den kompliceret. Vi laver den med rigtig chokolade, fordi det giver smagen en god dybde, som vi føler hører til desserten.

Du har fri mulighed for at vælge din foretrukne chokolade, hvis du ønsker at give den er særligt præg, og den kan faktisk laves med både mørk, lys og endda hvid chokolade, hvis du ønsker en særlig smag.

Du kan derfor lave den bedste chokolademousse, med præcis den smag, du foretrækker.

Chokolademousse til kage

Du kan faktisk også snildt kombinere chokolademoussen med en lækker chokoladekage; her kan moussen giver et blødt og lækkert element til kagen, f.eks. som chokolademousse til lagkage, hvor den bages ind i lagene, men den kan også bare bruges som topping i stedet for glassur.

Tjek eventuelt vores opskrift på chokoladekage i airfryer, hvis du ønsker at kombinere de to lækre desserter!

Relaterede indlæg

Her er den hemmelige opskrift på kanelsnegle som bageren laver dem – Alle elsker dem!

Her er den hemmelige opskrift på kanelsnegle som bageren laver dem – Alle elsker dem!

Sådan laver du pizza som italienerne: Her er de hemmelige tricks

Sådan laver du pizza som italienerne: Her er de hemmelige tricks

Æbletærten som mormor lavede den: Sådan får du den perfekte efterårssmag

Æbletærten som mormor lavede den: Sådan får du den perfekte efterårssmag

Den ultimative efterårsret: Mørbradgryden, der vil vinde hjertet hos hele familien!

Den ultimative efterårsret: Mørbradgryden, der vil vinde hjertet hos hele familien!

Seneste indlæg