Citronfromage

Citronfromage

 

Citronfromage

Citronfromage

Gastropia
Citronfromage er en klassiker, når det kommer til lækre desserter. Den bringer en kombination af det syrlige og det søde, og det giver et fantastisk samspil i smagen.
Antal 4 syk

Ingredienser
  

  • 1 stk Økologisk citron
  • 40 gram Sukker
  • 1,5 dl Piskefløde
  • 1 tsk Vaniljesukker
  • 2 stk Pasteuriseret æggeblomme
  • 1 stk Husblas

Sådan gør du
 

  • Start med at lægge husblas i en skål med koldt vand for at bløde det op.
  • Find en skål og pisk sukker, æggeblommer og vaniljesukker i den. Det skal piskes godt luftigt, helst med en håndmixer.
  • Find en anden skål og kom fløden heri. Pisk den til flødeskum.
  • Vend nu din friske flødeskum i ægge-sukkermassen; det skal vendes forsigtigt.
  • I en anden skål presser du saften fra citronen.
  • Tag husblassen op af vandet og vrid den; kom den herefter i skålen med citron, og kom det i mikrobølgeovnen i 20 - 30 sekunder; det skal få husblassen til at smelte, men må ikke være deri længere end det.
  • Kom nu en smule (1 - 2 spsk) af din flødeblanding i husblandingen og rør godt rundt i det, så der ikke er klumper. Det hjælper med at få husblassen ned i den rette temperatur.
  • Hæld nu husblassen over i resten af flødeblandingen og rør det godt rundt, så det bliver en ensartet masse.
  • Hæld nu citronfromagen i de glas, det skal serveres i, og kom det i køleskabet. Lad dem stå på køl i et par timer, for at de stivner ordentligt.
  • Herefter er din citronfromage klar til servering.
Har du prøvet opskriften?Fortæl os hvad du synes!

Vores opskrift på citronfromage

Citronfromage er en frisk og let dessert, som byder på en fremragende smag, der rammer både det søde og det syrlige, og det skaber en fremragende balance. Det er en dessert, som er fantastisk om sommeren, men også om vinteren, hvor den kan sende tankerne mod de lysere dage.

LÆS OGSÅ  Aperol spritz

En ægte citronfromage har en let og blød konsistens, som gør den nem at spise, men også gør oplevelsen meget behagelig. Den har derudover en smag, som er frisk, med både surt og sødt, og det er en af årsagerne til, at den også er god om vinteren; for den friske smag kan virke enormt tiltalende efter et tungt vintermåltid.

I vores citronfromage opskrift laver vi den ganske enkelt bare med citron, sukker og en smule vaniljesukker. Citronen står naturligvis får den syrlige del, og kombinationen af sukker og vaniljesukker giver det søde, men med et strejf af vanilje, som lige løfter smagen yderligere.

Vi laver den desuden med fløde i vores opskrift på citronfromage, fordi det er med til at give den fantastiske konsistens, som vi ønsker; du kan godt lave din citronfromage uden fløde, men det kræver, at du erstatter det med noget andet, som giver samme effekt.

Kan citronfromage fryses?

Ja, du kan sagtens fryse citronfromage, uden at den tager skade af det. Du kan derfor snildt lave en lidt større portion eller gemme nogle af resterne, hvis der har været fest. Det kan være en god måde at give citronfromagen holdbarhed; den holder sig nemlig normalt ikke mere end et par dage på køl.

Når du skal tø dem op igen, så anbefaler vi, at du ganske enkelt gør det ved at lade dem tø op af sig selv; en tur i ovnen eller mikrobølgeovnen kan nemlig godt ende med at skade citronfromagen.

  • I køleskabet (ved 5 grader) vil de typisk tø op på ca. 6 timer.
  • På køkkenbordet (ved stuetemperatur) vil de typisk tø op på ca. 4 timer
LÆS OGSÅ  Æggestand i airfryer

Hvilket tilbehør til citronfromagen?

Når det kommer til tilbehør til citronfromagen, så er der mange der vælger flødeskum eller lignende, som typisk sættes i små kunstneriske toppe på toppen. Det giver et spændende element i teksturen, som passer perfekt til citronfromagen, og så giver det lidt ekstra sødme; men det helt særlige er netop i præsentationen, som lige tages til det næste skridt; vi anbefaler det helt klart, når der skal foldes en fin fest.

Et andet populært valg er citronfromage med knas; ved at kombinere desserten med noget knasende, så kan du give den bløde tekstur og konsistens noget helt andet, som kan være med til at skabe en fremragende balance. Det kan være alt fra daim til hakkede nødder.

Du kan også snildt bruge citronfromagen som tilbehør til andre desserter. Du kan f.eks. lave en citronfromage kage, hvor desserten indgår som en del af kagen, og den derfor skaber et samspil mellem forskellige smage og teksturer.

Relaterede indlæg

Her er den hemmelige opskrift på kanelsnegle som bageren laver dem – Alle elsker dem!

Her er den hemmelige opskrift på kanelsnegle som bageren laver dem – Alle elsker dem!

Sådan laver du pizza som italienerne: Her er de hemmelige tricks

Sådan laver du pizza som italienerne: Her er de hemmelige tricks

Æbletærten som mormor lavede den: Sådan får du den perfekte efterårssmag

Æbletærten som mormor lavede den: Sådan får du den perfekte efterårssmag

Den ultimative efterårsret: Mørbradgryden, der vil vinde hjertet hos hele familien!

Den ultimative efterårsret: Mørbradgryden, der vil vinde hjertet hos hele familien!

Seneste indlæg