Fiskefilet
Fiskefilet
Fiskefilet er en lækker spise, om det er til aftensmad, frokosten i hverdagen, julefrokosten eller påskefrokosten. Her får du vores opskrift på en lækker fiskefilet, som kan serveres med rugbrød og remoulade.
Udstyr
- Skål
- Dyb tallerken
- Stegepande
- Komfur
Ingredienser
- 8 stk Rødspættefilet (Eller anden fladfisk)
- 2 stk Æg
- 20 gram Hvedemel
- Salt
- 30 gram grahamsmel
- Sort peber
- 2 spsk Smør
- 1 tsk Olivenolie
Sådan gør du
- Find en skål eller dyb tallerken og pisk æggene sammen.
- Find en ny skål og rør hvedemel, salt, peber og grahamsmel sammen.
- Vend dine fiskefileter i æg og efterfølgende i melblandingen.
- Varm en stegepande op til middel varme og tilsæt smør og olivenolie.
- Steg nu fiskefileterne i 4-5 minutter på hver side, til de er gyldenbrune og lækre.
- Dine fiskefilet er nu klar til servering, her anbefaler vi et stykke rugbrød, remoulade og citronbåde.
Har du prøvet opskriften?Fortæl os hvad du synes!
Fiskefileter på pande
Når man har en lækker frisk fisk, så skal den tilberedes så man får mest muligt smag ud af den. Derfor er vores go-to altid at panere fileterne og herefter stege dem på panden. Det giver en lækker skorpe og en fantastisk smag. Det vigtigste når de bliver stegt af, det er at de ikke mangler fedtstof, men også at det fedtstof man bruger ikke bliver brændt på.
Tilbehør til fiskefilet
Til en lækker frisk fiskefilet hører der selvfølgelig også lækkert tilbehør. Den klassiske er rugbrød, citron og remoulade. En helt suveræn kombination, hvis du spørger os. Har man ekstra tid tilovers, så kan man derfor kaste sig ud i at lave hjemmelavet rugbrød og røre en hjemmelavet remoulade.