Flæskestegssandwich
Flæskestegssandwich
Ingredienser
- 800 gram Flæskesteg
- 200 gram Rødkål
- 2 spsk Græsk yoghurt
- 1 spsk Dijonsennep
- 2 spsk Mayonnaise
- 1 tsk Akaciehonning
- 2 stk Cornichoner
- 4 stk Burgerboller
Sådan gør du
- Start med at blande græsk yoghurt med mayonnaise og dijon sennep; rør rundt indtil du får en jævnt blandet dressing. Smag den til med akaciehonning, eddike, salt og peber.
- Skær cornichonerne i skiver.
- Kom rødkål i en gryde og lun det op; det skal ikke koges, men bare lunes en smule.
- Smør dressingen på både over- og underdelen af hver burgerbolle.
- Læg to skiver flæskesteg i hver burger, og drys lidt salt på dem; herefter lægges der rødkål på, og et par skiver cornichoner. Herefter lægges låget på burgeren.
- Dine flæskestegssandwich er nu klar til servering.
Vores opskrift på flæskestegssandwich
Flæskestegssandwichen er en sandwich, eller i de fleste tilfælde en burger, som bærer noget helt unikt og dansk; den laves nemlig med flæskesteg i stedet for en hakkebøf, og det er jo i særdeleshed en dansk klassiker, som ofte ses på julebordet, men som også kan nydes resten af året.
Men det er ikke bare en burger, hvor kødet er byttet ud; en flæskestegssandwich byder nemlig på alle de ting, der hører til en god flæskesteg, og derfor får den en helt anden smag, end den almindelige burger – og det er netop det, der er flæskestegssandwichens store fordel.
I vores opskrift på flæskestegssandwich holder vi os overvejende til de ting, som vi mener giver den bedste smag. Vi laver en flæskestegssandwich med et strejf af sennep, æbleeddike og akaciehonning; den rammer både det stærke, det syrlige og det søde, og det giver en fantastisk smag.
Derudover bruger vi både rødkål, som jo i alle tilfælde hører til flæskesteg, såvel som cornichoner – men du kan også bruge syltede agurker, hvis du foretrækker. De er med til at give den syltede og syrlige smag, som er en vigtig del af det samlede billede.
Du kan selvfølgelig også eksperimentere med andet tilbehør til flæskestegssandwichen, hvis der er noget du mangler i den; den er netop alsidig som en almindelig burger, bare med en anden smagsprofil.
En flæskestegssandwich med gårsdagens rester
Der er ingen tvivl om, at en flæskestegssandwich i manges øjne er noget, der laves af rester fra gårsdagens aftensmad – og det er også enormt praktisk. Har du fået flæskesteg aftenen før, så er det jo oplagt at lave en god flæskestegssandwich den efterfølgende dag; for nogle er resterne her bedre end det oprindelige måltid.
Hvorvidt du vælger opvarmning af flæskesteg til flæskestegssandwich er helt op til dig; nogle foretrækker den varm, andre kold. Det kan let gøres i ovnen, så længe du passer på, at den ikke bliver brændt eller hård.
Du kan naturligvis også lave flæskestegen direkte til din flæskestegssandwich, men her kan det jo så være nødvendigt at køle den ned, hvis du foretrækker den kold.
Ønsker du lidt hjælp til at lave flæskestegen, så tjek vores opskrift her.