Hjemmelavet gnocchi

Hjemmelavet gnocchi

 

gnocchi med svampe

Hjemmelavet gnocchi

Gastropia
Hjemmelavet gnocchi er det perfekte tilbehør til aftensmaden. Den italienske specialitet går sammen med alt fra okse- og svinekød til kylling og fisk.
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 4 stk Kartoffel mellemstore
  • 1 stk Æg
  • 190 gram Hvedemel
  • 2 tsk Salt

Sådan gør du
 

  • Start med at komme kartoflerne i en gryde med lige præcis nok vand til at dække dem.
  • Kog kartoflerne i ca. 15 - 20 minutter indtil de er bløde.
  • Hæld nu vandet fra kartoflerne, fjern skindet fra dem og lad dem køle lidt af.
  • Mas kartoflerne indtil du har en ensartet kartoffelmos uden klumper.
  • Kom nu æg og salt til kartoffelmosen og bland det godt sammen, hvor det æltes til en forholdsvis fast dej.
  • Del dejen i fire stykker og rul disse ud til lange pølser, som har en diameter tilsvarende den ønskede størrelse på dine gnocchi.
  • Skær pølserne ud i mindre stykker, som igen matcher den ønskede størrelse på dine gnocchi.
  • Hvis du ønsker, så kan du trykke riller i dine gnocchi med en gaffel, for at skabe det helt rette look.
  • Bring en gryde med vand og en smule salt i kog.
  • Tilføj dine gnocchi til gryden.
  • Dine gnocchi er som udgangspunkt færdige, når de begynder at flyde. Det tager ikke lang tid, og kan allerede ske efter 30 sekunder - det er vigtigt, at du ikke koger dem længere, end de har brug for.
  • Dine gnocchi er nu klar til servering.
Har du prøvet opskriften?Fortæl os hvad du synes!

Vores opskrift på hjemmelavet gnocchi

Gnocchi er en italiensk favorit, som er nem at lave, og som kan være lidt mere spændende end andre alternativer, såsom pasta eller kartofler. Du kan reelt set vælge at se dem som en slags pasta, der faktisk er lavet af kartofler. I mange tilfælde byder de på lidt mere end almindeligt pasta, og derfor er de en favorit blandt mange.

LÆS OGSÅ  Lakseroulade

Gnocchi fungerer perfekt som tilbehør til alverdens retter, for de kan reelt set bruges alle de steder, hvor du normalt ville bruge kartofler. De et lette at lave, selv hvis man ikke har meget erfaring i køkkenet, og så indgår der kun ganske få ingredienser – så det er faktisk noget, du altid kan lave.

Hvad spiser man med gnocchi?

Som sagt kan du spise dem sammen med stort set alle former for kødretter, lige fra fisk og kylling til svine- og oksekød. De kan faktisk også nydes som et let måltid i sig selv sammen med en god sauce eller lignende.

De går godt sammen med stort set enhver sauce, hvor de faktisk suger en god del af smagen til sig – specielt hvis du vælger at ridse et par riller i dem.

Hvis du ikke orker at lave en sauce, så kan de også nydes med en ganske simpel smørsovs, eventuelt med en smule hvidløg eller andre krydderier. Du kan også give dem lidt ekstra smag ved at drysse en omgang italiensk parmesan ost ud over dem. Let, men lækkert!

Lav en omgang hjemmelavet gnocchi til din næste fest eller lignende begivenhed, hvor du gerne vil give gæsterne lidt mere end de almindelige kartofler eller pasta – vi er sikre på, at det nok skal blive et sikkert hit!

Relaterede indlæg

Her er den hemmelige opskrift på kanelsnegle som bageren laver dem – Alle elsker dem!

Her er den hemmelige opskrift på kanelsnegle som bageren laver dem – Alle elsker dem!

Sådan laver du pizza som italienerne: Her er de hemmelige tricks

Sådan laver du pizza som italienerne: Her er de hemmelige tricks

Æbletærten som mormor lavede den: Sådan får du den perfekte efterårssmag

Æbletærten som mormor lavede den: Sådan får du den perfekte efterårssmag

Den ultimative efterårsret: Mørbradgryden, der vil vinde hjertet hos hele familien!

Den ultimative efterårsret: Mørbradgryden, der vil vinde hjertet hos hele familien!

Seneste indlæg