Hjemmelavet is

Hjemmelavet is

 

Hjemmelavet is

Hjemmelavet is

Gastropia
Der er få desserter der kan måle sig med is. På en varm sommerdag er isen en god måde at køle ned - men i vinterhalvåret er det stadig en fantastisk dessert, som alle kan lide. Hjemmelavet is er alt dette og mere!
Forb. tid 10 minutter
Antal 1 portion

Ingredienser
  

  • 4 stk Æggeblomme
  • ½ liter Piskefløde
  • 85 gram Sukker
  • 1 stk Vaniljestang

Sådan gør du
 

  • Start med at piske æggeblommerne indtil de bliver til en luftig masse.
  • Find en gryde og kom fløden deri. Flæk vaniljestangen og læg den i fløden. Bring gryden i kog.
  • Når fløden er bragt i kog, så tager du gryden af varmen og tilføjer æggemassen, mens du pisker det hele godt.
  • Varm massen op til lige under kogepunktet, hvilket tager et par minutter. Pisk undervejs; ismassen skal gerne tykne her.
  • Sigt herefter ismassen, hvorefter den lige skal køle lidt ned.
  • Hæld den nu i en form, som kan holde til fryseren, og sæt den på frys.
  • Mens den fryser ned bør du omrøre 3 - 5 gange undervejs.
  • Når isen er frosset, så er den klar til servering.
Har du prøvet opskriften?Fortæl os hvad du synes!

Vores opskrift på hjemmelavet is

Is har været en populær dessert i hele verden i mange århundreder. Der er noget helt særligt ved isen, som andre desserter ikke kan slå; den er kold og forfriskende på en varm sommerdag, men selv om vinteren er den en ekstremt populær dessert.

Is kommer i mange forskellige former og smage – det kan være alt fra en simpel is, man spiser med en ske, til en stor og fornem islagkage, fyldt med alt fra chokolade til marcipan og frugt. Isen bevæger sig desuden i nærmest alle smagsretninger; den klassiske vanilje eller chokolade, frugtsmage i alle afskygninger – og mere anderledes smage som lakrids. Det er kun fantasien, som sætter grænser.

LÆS OGSÅ  Medister i ovn

Her i vores hjemmelavet is opskrift laver vi en ganske simpel vaniljeis. Det ses af mange for at være den mest basale is, men en god vaniljeis smager himmelsk; problemet med mange købte vaniljeis er, at du ikke kan smage vaniljen – det kan du heldigvis i vores, men uden at den bliver overvældende.

Vi laver desuden vores hjemmelavet is uden ismaskine; det er ikke alle, som har en ismaskine, og derfor føler vi, at det er bedst at fokusere på en opskrift, hvor det ikke er et krav. Har du en ismaskine, så kan du lave den på samme måde, men i stedet for at komme den i fryseren, så kommer du den blot i ismaskinen – som ofte selv rører rundt i isen også.

Kan man lave hjemmelavet is med anden smag?

Ja, det kan du. Du kan nærmest lave alle slags hjemmelavet is – men du skal nok være forberedt på, at de skal laves på forskellige måder.

Vores opskrift på hjemmelavet is kan bruges som grundopskrift til mange forskellige slags hjemmelavet is med chokolade og mange andre ingredienser – men nogle opskrifter vil kræve en anden tilgang.

Særligt hjemmelavet is med frugt kan være et problem, da store mængder frugtsaft godt kan få isen til at fryse på en anden måde; vores hjemmelavet is med fløde får nemlig en blød og cremet konsistens, mens frugtsaft vil få den til at fryse og blive lidt hård.

Derfor kan det være en god ide at søge andre opskrifter, hvis du ønsker at lave en hjemmelavet is med frugt.

LÆS OGSÅ  Andelår i airfryer

Relaterede indlæg

Her er den hemmelige opskrift på kanelsnegle som bageren laver dem – Alle elsker dem!

Her er den hemmelige opskrift på kanelsnegle som bageren laver dem – Alle elsker dem!

Sådan laver du pizza som italienerne: Her er de hemmelige tricks

Sådan laver du pizza som italienerne: Her er de hemmelige tricks

Æbletærten som mormor lavede den: Sådan får du den perfekte efterårssmag

Æbletærten som mormor lavede den: Sådan får du den perfekte efterårssmag

Den ultimative efterårsret: Mørbradgryden, der vil vinde hjertet hos hele familien!

Den ultimative efterårsret: Mørbradgryden, der vil vinde hjertet hos hele familien!

Seneste indlæg