Hjemmelavet rødkål
Hjemmelavet rødkål
Lækker og nem hjemmelavet rødkål med appelsin. Perfekt til julemiddagen.
Udstyr
- Skærebræt
- Gryde
- Komfur
Ingredienser
- 500 gram Rødkål
- 50 gram Smør
- 0.5 stk Appelsin
- 0.5 dl Æblecidereddike
- 2 spsk Sukker
- 150 gram Ribsgele
- Salt
Sådan gør du
- Find et skærebræt og en god kniv frem. Snit herefter rødkål fint.
- Sæt en gryde over på middel varme, tilsæt smør så det smelter.
- Put nu rødkål i gryden og sauter det indtil det er blødt.
- Når det er blødt tilsættes æblecidereddike, ribsgele, sukker og appelsin.
- Skru lidt ned for varmen og lad det simre i 20-25 minutter.
- Smag til med salt og sukker.
- Herefter køles kålen lidt af og serveres.
Har du prøvet opskriften?Fortæl os hvad du synes!
Opskrift på hjemmelavet rødkål
Hjemmelavet rødkål smager fantastisk og er en tradition at servere til julemiddagen. Det kan dog også nydes til en omgang frikadeller, flæskesteg eller lignende. Det er dejlig nemt at lave, og giver en helt fantastisk smag. Hvordan det laves, det kan der dog være lidt forskel på. Nogen bruger appelsin, nogen bruger kanel og andre bruger ribsgele.
Vi har prøvet flere forskellige, men voers favorit er altså denne opskrift, hvor den laves med ribsgele og appelsin.