Hønsesalat

Hønsesalat

 

Hønsesalat på brød

Hønsesalat

Gastropia
Nem og lækker opskrift på en klassisk hønsesalat. Perfekt til påske, julefrokosten eller blot som lækkert pålæg til madpakken.
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 1 time

Ingredienser
  

  • 1 pk Bacon
  • 1 stk Hønsebouillonterning
  • 450 gram Kyllingebryst
  • 200 gram Champignon
  • 150 gram Asparges på dåse
  • 1 tsk Tørret timian
  • 3 spsk Smør
  • 0.5 bundt Forårsløg

Dressing

  • 2 tsk Dijonsennep
  • 200 gram Creme fraiche
  • 100 gram Mayonnaise
  • Salt
  • Peber

Sådan gør du
 

  • Find en stor gryde frem og fyld nok vand i til at det kan dække dit kyllingbryst. Sæt det over på middel høj varme og smuldrer hønsebouillon i vandet.
  • Find skærebræt og en skarp kniv frem. Rens derefter dit kyllingebryst.
  • Tilsæt kyllingen i gryden og kog i 20-25 minutter. Når færdig skal det sættes til afkøling.
  • Imens kyllingen koger drænes asparges på dåse og champignon renses og skæres i skiver. Husk du ikke må bruge samme skærebræt og kniv, som du har brugt til kyllingen.
  • Find en stegepande frem og varm den op på middelhøj varme. Uden at bruge fedtstof steges bacon nu til det er lækkert sprødt. Når færdigt lægges det på en tallerken med køkkenrulle, så fedtstof suges fra.
  • Genbrug panden du har brugt til bacon og tilsæt smør. Smelt smørret og tilsæt herefter champignon, som skal sautere til svampene får farve. Når de har fået farve tilsættes timian, salt og peber. Steg kort videre og tag dem derefter af, så de kan køle ned.
  • Find en skål frem og bland creme fraiche, mayonnaise og dijonsennep. Når blandet smages det til med salt og peber. (Skålen skal kunne rumme den færdige hønsesalat)
  • Find skærebræt og kniv frem igen, hak forårsløg fint og bacon groft. Sæt herefter til side.
  • Nu skal kyllingen trævles, det gøres med to gafler, hvor du trækker kyllingen fra hinanden. Når dette er gjort, så kommes kyllingen op i dressingen.
  • Tilsæt forårsløg, svampe, asparges og bacon til dressingen.
  • Din hønsesalat er nu færdig og kan serveres med det samme eller sættes på køl.
Har du prøvet opskriften?Fortæl os hvad du synes!

Opskrift på hjemmelavet hønsesalat

Hjemmelavet hønsesalat er en spise der er elsket i mange hjem. For nogen virker det som mange skridt der skal til, for at man kommer i mål med opskriften, men det er slet ikke så slemt, når man først kommer i gang. Opskriften her er lavet ud fra hvordan vi godt kan lide vores hønsesalat, hvilket også er hvorfor den har bacon, asparges og champignon. Det giver blot nogle lækre smage, som vi elsker.

LÆS OGSÅ  Hamburgerryg i airfryer

Spis din hjemmelavet hønsesalat med et stykke ristet brød, frisk franskbrød eller et godt stykke rugbrød. Det smager helt fantastisk som topping, hvilket også er hvorfor det er elsket af mange som tilbehør til jule- og påskefrokoster. Det betyder dog ikke, at du skal holde igen og begrænse dig fra at lave det i hverdagen, for hvem vil ikke elske at få lækker hønsesalat til frokosten eller på madpakken?

Med en god frisk kylling, lækre forårsløg, champignon, bacon og asparges, så har man allerede en god blanding. Bland det med dressingen lavet på dijonsennep, mayonnaise og cremefraiche, og du har den mest fantastiske hønsesalat.

Hjemmelavet hønsesalat

For nogen virker det måske som en stor omgang at lave hjemmelavet hønsesalat, men det er det slet ikke. Vi kan godt lide at lave det med friske og gode ingredienser, men også at det er overskueligt at lave. Derfor bruger vi et kyllingebryst fremfor en hel kylling. Du kan sagtens lave det på en hel kylling, hvis du vil have endnu mere smag. Det er dog også derfor vi tilføjer en hønsebouillonterning, da det giver ekstra smag.

Hvis du vælger at lave det med en hel kylling og der er en påske- eller julefrokost på menuen, så kan du evt. kombinere det, så du laver en god omgang hjemmelavet tarteletter i samme omgang. På den måde bruger du tiden smart, samtidig med du får den formidable smag fra en hel kylling!

Relaterede indlæg

Her er den hemmelige opskrift på kanelsnegle som bageren laver dem – Alle elsker dem!

Her er den hemmelige opskrift på kanelsnegle som bageren laver dem – Alle elsker dem!

Sådan laver du pizza som italienerne: Her er de hemmelige tricks

Sådan laver du pizza som italienerne: Her er de hemmelige tricks

Æbletærten som mormor lavede den: Sådan får du den perfekte efterårssmag

Æbletærten som mormor lavede den: Sådan får du den perfekte efterårssmag

Den ultimative efterårsret: Mørbradgryden, der vil vinde hjertet hos hele familien!

Den ultimative efterårsret: Mørbradgryden, der vil vinde hjertet hos hele familien!

Seneste indlæg