Mørbrad i airfryer
Mørbrad i airfryer
Udstyr
- Hvidløgspresser
- Skål
Ingredienser
- 500 gram Svinemørbrad
- 0,5 fed Hvidløg
- 2 spsk Sojasauce
- 2 spsk Brun farin
- 2 tsk Paprika
- 2 spsk Raps- eller solsikkeolie
- Salt
- Peber
Sådan gør du
- Vi starter med at lave en marinade tilk øder. Pres derfor hvidløg, og kom det i en skål sammen med de andre ingredienser - udover svinemørbraden.
- Bland det godt og grundt.
- Forbered mørbraden ved at pudse den; skær sener og bi-mørbrad fra.
- Læg nu mørbraden i en skål og hæld marinaden i sammen med; vend den et par gange, så mørbraden er helt dækket.
- Kom mørbraden i airfryeren og sæt den i gang på 200 grader.
- Det handler om at ramme den rette temperatur, så det er en god ide at holde øje med denne; hvis du ønsker en lys rosa, så sigt efter 62 - 65, hvilket tager ca. 15 - 20 minutter; mere gennemstegt vil typisk være 68 - 70 grader.
- Når den rammer dne ønskede temperatur tager du den ud, hvorefter den skal hvile 5 minutter.
- Mørbraden er nu klar til udskæring og servering.
En god mørbrad er noget af det bedste kød, man kan tilberede; og derfor handler det jo om at finde den helt rette måde at tilberede den på. Mange har deres egne individuelle præferencer, men en nyere metode, som virkelig har slået gennem, er at tilberede den i airfryeren.
I airfryeren bliver den nemlig både saftig og fyldt med smag, mens det ydre bliver stegt undervejs. Du undgår derfor, at kødet bliver tørt eller kedeligt, mens du på samme tid får den absolut nemmeste tilberedning, du kan forestille dig.
Du skal nemlig ikke foretage dig noget særligt, når maden er i airfryeren; og så får du den lækreste mørbrad.
Vores opskrift på mørbrad i airfryer bygger på en simpel marinade med hvidløg og paprika, som vi føler giver en god smag, der markerer sig godt uden at blive overvældende. Derudover kommer vi brun farin i marinaden. Det giver både en sødme, men hjælper det også med at karamelisere en smule, så den sætter sig helt perfekt.
Du kan naturligvis vælge at skifte marinaden ud med en anden, hvis du foretrækker. Du kan tilføje eller fjerne krydderier, så du rammer en anden smag, der måske passer helt perfekt til dine smagsløg. Vi anbefaler dog, at du holder mængderne nogenlunde tilsvarende, så det ikke bliver for meget i smagen.
Hvad spiser man til mørbrad i airfryer?
Man kan jo sagtens sige, at det lækreste kød fortjener det lækreste tilbehør – men hvad er det? Vi ville nok selv vælge en omgang hasselback kartofler eller ovnbagte kartofler med krydderier, som kan passe helt perfekt til en mørbrad i airfryer. Men et fad med flødekartofler er jo heller aldrig et dårligt valg!
En god sauce hører naturligvis også til. En rødvinssauce er et fremragende valg, da den byder på en god, dyb smag – men du kan naturligvis også vælge en god gammel klassiker som brun sovs.