Nachos i airfryer
Nachos i airfryer
Udstyr
Ingredienser
- 200 gram Tortilla chips
- 150 gram Revet cheddar
Sådan gør du
- Læg dine tortilla chips i bunden af airfryeren.
- Dæk tortilla chips med et lag revet cheddar.
- Du kan evt. lægge flere lag på, hvis du ønsker det.
- Start airfryeren på 180 grader.
- Efter ca. 5 - 7 minutter er dine nachos færdige; osten skal være smeltet og chipsene skal være sprøde uden at være brændte.
Vores opskrift på nachos i airfryer
Nachos er en fremragende ret, som kan bruges på mange forskellige måder, og det gør den meget alsidig. Du kan snildt bruge den som en forret, men du kan også spæde den op med kylling eller oksekød og bruge det som en let hovedret – og så kan du naturligvis også vælge at spise den som en ekstra lækker snack.
Muligheder er mange for denne mexicanske favorit, og det er lettere end nogensinde. For du kan lave nachos i airfryeren på ganske få minutter, og resultatet bliver præcis som du ønsker det.
Når de laver i airfryeren bliver det let at få osten til at smelte, uden at hverken ost eller tortilla chips bliver brændt. Du får derfor tortilla chips, som stadig er sprøde, mens du har en lækker, smeltet ost – det ideelle resultat for nachos.
Vores opskrift på nachos i airfryer holdes til det basale; vi fokuserer udelukkende på tilberedelsen af dem. Herfra kan du vælge at tilføje andre ting, såsom f.eks. kyllinge- eller oksekød og evt. bønner eller majs, hvis du gerne vil have lidt mere mad i retten. Det kan være en god løsning, hvis den skal bruges som et aftensmåltid.
Du kan vælge at lave den i ét lag, men den kan også snildt laves i flere lag. På den måde sikrer du dig, at man ikke rammer et punkt, hvor der ikke længere er smeltet ost, men bare chips.
Hvad spiser man til nachos i airfryer?
Til nachos i airfryer, og uden airfryer, hører der naturligvis dip. Og der er tre typer, som man typisk bruger:
- Salsa
- Guacamole
- Creme fraiche
Disse tre er for mange de perfekte valg til retten, og selvom mange måske studser lidt over den sidste, som ikke virker helt så mexicansk, så er den faktisk ganske velegnet til nachos – den er dog meget sjældent et førstevalg.
Vi mener, at der gerne skal være flere dipmuligheder, når der serveres nachos, og det er uanset om man er alene om det, eller om det er til et større selskab. Du kan derfor med fordel forberede skåle med både salsa, guacamole og creme fraiche, så man får lidt variation, og så der er noget for enhver smag.
Hvornår spiser man nachos i airfryer?
Som vi beskriver i starten, så kan de bruges både som forret, hovedret og snack.
Som forret er den god, hvis man skal have noget mexicansk, såsom pandekager eller tacos; men den kan også være et sikkert hit til f.eks. en grillaften, hvor man lige skal have noget lækkert til gæsterne, mens hovedmåltidet tilberedes.
Som hovedret skal den gerne lige spædes op med noget kød eller evt. andre ingredienser, så der kommer noget fylde i. Krydret kylling eller oksekød er det almindelige valg.
Men en god omgang nachos i airfryer kan også være god, hvis der skal bruges en lidt mere spændende aftensnack. Det tager jo ikke særlig lang tid at lave, og det giver lidt mere end bare at spise tortilla chipsene for sig selv.