Oksemørbrad i ovn
Oksemørbrad i ovn
Ingredienser
- 1 kilo Oksemørbrad
- 2 spsk Smør
- Salt
- Peber
Sådan gør du
- Start med at forvarme ovnen til 200 grader varmluft.
- Find herefter et stort skærebræt frem og en skarp kniv. Læg nu din oksemørbrad på skærebrættet og fjern sener.
- Når sener er fjernet krydres kødet med salt og peber.
- Find en pande frem og varm den op til middel høj varme med smør.
- Når smøren er smeltet lægges mørbraden på panden og brunes godt af på alle sider. Tag den af varmen, når alle sider er brunet flot.
- Find nu et ildfast fad og læg mørbraden heri. Sæt fadet i ovnen og giv den 20-30 minutter. Vi anbefaler at du bruger et stegetermometer. Mørbraden er færdig når den rammer 56 grader det tykkeste sted.
- Tag oksemørbraden af ovnen og flyt den til et skærebræt. Her skal den hvile i 10 minutter uden at være dækket til.
- Når de 10 minutter er gået skæres den ud i skiver og serveres.
Vores opskrift på oksemørbrad i ovn
Oksemørbrad er noget af det lækreste kød, og derfor skal man jo også tilberede det korrekt. Mange siger godt nok, at det er svært at tilberede en oksemørbrad forkert, men det betyder ikke, at man skal springe over hvor gærdet er lavest. For når det kommer til stykket, så er det faktisk let at tilberede oksemørbraden helt perfekt.
Oksemørbraden er så lækkert et stykke kød, fordi det er noget af de mest møre og saftige, du kan finde. Derudover, så har det ikke store fedtkanter eller andre former for fedt, så det afskrækker ikke dem, som ikke kan lide den slags. Det kan tilberedes på mange forskellige måder, så det kan laves præcis, som man ønsker det.
Vores oksemørbrad opskrift bygger på at lave den i ovnen. Det er en let måde at garantere, af man får en perfekt stegning af kødet, hvor det får den helt rette temperatur, og du skal som udgangspunkt ikke frygte for at brænde noget på.
Vi mener dog, at den lige skal en tur på panden først – springer man dette trin over, så får det bare ikke den rigtige farve, og selvom den stadig bliver stegt indeni, så mangler der bare noget smag og tekstur, hvis den ikke lige får en smule stegeskorpe.
Oksemørbraden kan sagtens spises i dagligdagen, men den er også et perfekt valg til de fine middage, hvor man ønsker noget, som er lidt mere specielt og lækkert; af denne årsag er den også yderst populær til nytårsaften.
Hvilket tilbehør til oksemørbrad i ovn?
Der er mange gode muligheder, men det mest almindelige herhjemme vil generelt være kartofler. Men når du nu laver oksemørbraden i ovnen, så kan du jo med fordel også lave dine kartofler deri. Du kan derfor med fordel overveje nogle lækre løsninger som hasselback kartofler, knuste kartofler eller måske blot nogle ovnbagte kartofler med krydderier på.
Der hører naturligvis også en lækker sauce til, men det kan være lidt mere åbent; der er mange muligheder, og man har naturligvis altid sine egne præferencer, når det kommer til sauce – og det er jo et seriøst område. Vi anbefaler derfor, at du vælger den, du bedst kan lide, så du kan runde måltidet perfekt af.