Risotto
Risotto
Ingredienser
- 310 gram Risottoris
- 2 stk Løg
- 5 fed Hvidløg
- 4 spsk Tomatpure
- 2 spsk Smør
- 2 spsk Akaciehonning
- 1 stk Grøntsagsbouillonterning
- 1 liter Vand
- 2 dl Hvidvin
- 80 gram Parmesan
- 60 gram Smør
Sådan gør du
- Start med at opløse bouillonterningen i kogende vand. Du kan sagtens koge det i en elkedel, da det ikke skal holdes i kog.
- Hvis du bruger parmesan i blok, så er det en god ide at rive den allerede fra start, så den er klar til senere.
- Hak løg og hvidløg i små stykker.
- Varm en gryde op med noget fedtstof; når der er varmt smider du løg og hvidløg i, som skal sauteres indtil de er bløde.
- Når løgene er blevet bløde, så tilføjer du dine risottoris sammen med akaciehonning og tomatpure.
- Sørg for at vende det hele et par gange, så det bliver blandet.
- Hæld nu hvidvinen i. Det skal koge indtil al alkohol er fordampet. Det tager typisk ikke mere end 2 minutter.
- Nu skal vandet med de opløste bouillonterninger hældes i. Det skal gøres i små portioner, så du kan lade riottorisene suge væsken til sig. Lad risene opsuge al væsken inden du hælder næste portion i, og gentag indtil al væsken er hældt i.
- Du kan med fordel smage lidt på risene undervejs; hvis du opnår den perfekte konsistens og smag inden al bouillonvæsken er brugt, så behøver du faktisk ikke tilføje resten.
- Kom nu den revne parmesan og smøret i risottoen og rør rundt i den, for at sikre, at de blandes.
- Smag retten til med salt og peber og så er den klar til servering.
Vores opskrift på risotto
Risotto er en lækker italiensk ret, som kan bruges på mange forskellige måder. Du kan snildt bruge den som en lækker forret, eller tilbehør til hovedretten, men du kan komme lidt ekstra i, og så lade den være en let hovedret for sig selv.
Retten består primært at ris, hvor man med krydderier og hvidvin kan skabe en tiltalende smag, og med honning, smør og parmesan skaber den helt perfekte konsistens.
Der findes et væld af forskellige opskrifter på risotto; hvor den ene italienske region laver den på en måde, så vil en anden måske gøre det helt anderledes. Vi har taget udgangspunkt i en let risotto, med et hint af tomat – men du kan vælge at lave den uden tomat, hvis du ønsker en lidt anden smag.
Hvad spiser man til risotto?
Du kan faktisk spise risotto med de fleste typer retter, hvor den går godt som tilbehør til alverdens slags kød. Mange vælger det typisk til fisk og skaldyr, men en risotto til kylling, okse- eller svinekød kan også være helt fantastisk.
Du kan også til enhver tid kombinere den med sæsonens kød eller grøntsager, hvor du kan spæde den lidt op med alt fra bønner til svampe; rettens alsidighed er kendt i den kulinariske verden, og det er en af dens allerstørste fordele.