Roastbeef
Roastbeef
Udstyr
- Stegepande
- Ildfast fad
Ingredienser
- 950 gram Roastbeef
- 30 gram Smør
- 2 spsk Raps- eller solsikkeolie
- Salt
- Peber
Sådan gør du
- Vi anbefaler, at du tager din roastbeef ud i god tid og lader den ramme stuetemperatur.
- Forvarm ovnen op til 150 grader ved den almindelige indstilling.
- Find en stegepande frem og varm den op med fedtstof på.
- Lad nu din roastbeef stege kort på alle sider; den skal kun lige varmes nok til at blive brunet.
- Når stegen er brunet skal den lægges i et ovnfast fad, hvorefter den sættes i ovnen.
- Roastbeefen skal stege i ovnen indtil kernetemperaturen når 55 grader; det tager typisk 45 minutter.
- Når roastbeefen rammer de 55 graders kernetemperatur tages den ud, og så skal den hvile 20 minutter.
- Herefter er din roastbeef klar til udsklæring og servering sammen med dit foretrukne tilbehør.
Vores opskrift på roastbeef
Hvis du mangler en lækker, klassisk steg, så er roastbeef altid et sikkert valg. Der er nemlig tale om en steg, som er fyldt med smag, og som er enormt nem at lave – selv når du skal lave mad til mange mennesker ad gangen. Den er derfor også et godt valg, når du ønsker at gøre madlavningen lidt lettere og stressfri.
Er den bare til den almindelige hverdag, så kan en roastbeef være ekstra god at lave, fordi den typisk giver rester, så der er mad til dagen efter – og måske en ekstra dag, hvis du er heldig. Derudover, så er den også helt fantastisk som pålæg.
Vores roastbeef opskrift er lavet til at være let og overskuelig; for der er nemlig tale om en steg, som er enormt ligetil at lave, og den er derfor perfekt både for nybegyndere og erfarne hjemmekokke. At lave roastbeef i ovnen er nemlig blot et spørgsmål om at holde øje med roastbeefens temperatur, så du tager den ud på det rette tidspunkt; har du et termometer, som kan bruges inde i ovnen, så bliver det endnu lettere, fordi altid kan se hvilken kernetemperatur roastbeefen har.
Vi vælger at foretage en stegning af roastbeefen inden den kommer i ovnen, og det er ganske enkelt for lige at brune den. Du kan godt springe dette skridt over, men du vil opleve, at den kommer til at se ret kedelig ud i farven, og at siderne kommer til at mangle noget tekstur og smag. Vi anbefaler derfor, at du lige bruger et par minutter på at stege den.
Hvilket tilbehør til roastbeef?
At vælge roastbeef tilbehør er i bund og grund ikke forskelligt fra andre stege, og det vil derfor i høj grad være kartofler og sauce, som er det klassiske valg.
Vi kan anbefale dig at lave en god omgang flødekartofler sammen med stegen, fordi det i sig selv er en smagsoplevelse, men også fordi det passer godt til, og det giver en god blanding af smage. Men du går heller ikke fejl med en omgang ovnbagte kartofler eller kogte kartofler med en god sovs.
Hvilken sovs til roastbeef?
En af fordelene ved en steg som denne er, at den faktisk kan gå godt sammen med de fleste almindelige saucer. Du kan derfor vælge en god, klassisk brun sovs, eller måske en whiskey sauce? Du kan naturligvis også vælge bearnaise, som er en evig klassiker.