Rødspættefilet i airfryer
Rødspættefilet i airfryer
Udstyr
- Skåle
Ingredienser
- 225 gram Rødspættefilet
- 1 stk Æg
- 50 gram Pankorasp
- 1 dl Hvedemel
- 2 spsk Raps- eller solsikkeolie
- Salt
- Peber
Sådan gør du
- Start med at forberede 3 skåle.
- I den første skal du hælde mel i; i den næste skal du piske et æg, og i den tredje blander du pankorasp med salt og peber.
- Tag nu dine fiskefileter og dyp og vend dem først i hvedemel, derefter æg, og til sidst raspblandingen. Sørg for, at de bliver fuldstændig dækket i hvert skridt.
- Læg herefter fiskefileterne i din airfryer på en rist, og kom derefter olie på.
- Sæt airfryeren i gang på 190 grader.
- De skal som udgangspunkt stege i airfryeren i ca. 15 minutter, hvor du lige vender dem, når de er halvvejs.
- Du kan opleve, at de tager lidt kortere eller længere afhængig af airfryeren, men de skal gerne få en flot, gyldenbrun farve og være sprøde på ydersiden.
- Når de når dette punkt, så er de klar til servering.
Vores opskrift på rødspættefilet i airfryer
Der er mange forskellige fiske, man kan tilberede, og de er vidt forskellige i tilberedningen. Rødspættefileten har dog en særlig plads i manges hjerter – og det skyldes, at den er et af de absolut mest populære valg, når det kommer til en god fiskefilet.
Den gyldne, sprøde rødspættefilet er nemlig en sikker vinder i mange hjem. De byder på en god, men forholdsvis mild fiskesmag, med et sprødt ydre, som giver den helt perfekte tekstur. De går til enhver situation og sæson, og man kan derfor altid lave en god rødspættefilet i airfryeren.
Vores opskrift på rødspættefilet i airfryer er forholdsvis simpel i krydringen, hvor vi nøjes med salt og peber. Vi fokuserer i stedet på at lave den helt perfekte panering, som foregår i tre skridt – og det er det, som giver det fantastiske, sprøde ydre, som er en del af enhver god fiskefilet.
Ønsker du at give dem ekstra smag, så kan du sagtens krydre dem, som du ønsker. Det kan være et hint af chili eller måske en lækker omgang hvidløgssalt. Det skal blottes blandes med pankoraspen, så det sætter sig rigtig på fisken.
Hvad serverer man til rødspættefilet i airfryeren?
Et klassisk element, som hører til ved enhver fiskefilet, er selvølgelig remouladen – den er perfekt til de gyldensprøde fisk. Der skal også lige en smule citron til, for at give smagen det sidste, den lige har brug for.
I forhold til tilbehør, så er kartofler nok det mest typiske valg. Stort set alle slags kartofler går godt sammen med en fiskefilet, uanset om der er tale om almindelige kogte kartofler, eller en omgang lækre hasselback kartofler. Det handler om at vælge den slags, du foretrækker.