Saltede mandler

Saltede mandler

 

Saltede mandler

Saltede mandler

Gastropia
Saltede mandler byder på et lækkert og sprødt yde, og alligevel et blødt indre, som du kender fra mandlerne. Men med en smule salt udenpå får de meget mere smag, og bliver et sikkert snackhit.
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 40 minutter
Antal 1 portion

Ingredienser
  

  • 200 gram Mandler
  • 2 dl Vand
  • 4 spsk Groft salt

Sådan gør du
 

  • Start med at koge noget vand, gerne i en elkedel.
  • Hæld vandet i en skål sammen med salt, og rør lidt rundt i det, så saltet bliver opløst.
  • Læg mandlerne i vandet, og lad dem ligge i blød i 20 minutter.
  • Forvarm ovnen til 150 grader.
  • Når tiden er gået, så hælder du vandet fra, og kom derefter saltmandlernepå en bageplade med bagepapir.
  • Kom bagepladen i ovnen ved 150 grader-
  • Efter ca. 20 - 22 minutter er mine saltede mandler færdige og klar til servering.
Har du prøvet opskriften?Fortæl os hvad du synes!

Vores opskrift på saltede mandler

Saltede mandler er en særlig form for snack, som byder på noget helt særligt smagsmæssigt. Mandlerne byder på en sød smag, som ikke er overvældende, og den bliver perfekt komplementeret af det salte ydre, som jo netop er det, der gør dem til saltede mandler.

Saltet er synligt udenpå mandlerne, som får et fint hvidt ydre lag, men det trænger faktisk også ind i selve mandlen, hvilket forstærker smagen af salt, men faktisk også hjælper med at bringe mandlernes egen smag, fordi salt netop fungerer som en smagsforstærker i madlavning.

LÆS OGSÅ  Moscow mule

Vores saltede mandler opskrift gør processen så simpel som muligt, ved at lægge dem i blød for at optage saltet, hvorefter de blot bages i ovnen. Du kan sagtens lave de salte mandler på anden vis, f.eks. i airfryer eller på panden, men denne metode, med saltede mandler i ovn, er klart den letteste for de fleste – og resultatet bliver helt perfekt.

De hjemmelavede saltede mandler bliver uden tvivl en succes, uanset om de serveres til en fest eller om det blot er i dagligdagen.

Hvordan laver man saltede mandler til salat?

Det foregår faktisk på samme måde. En salat med saltede mandler er en fantastisk sammensætning, hvor de saltede mandler giver et ekstra element, som typisk fungerer godt i nærmest enhver salat.

Det kræver ingen særlig tilberedning, og du skal blot gøre som i opskriften her. Vi anbefaler, at du først kommer dem i til sidst, så du har sprøde saltede mandler i salaten, i stedet for at de bliver lidt bløde.

Relaterede indlæg

Her er den hemmelige opskrift på kanelsnegle som bageren laver dem – Alle elsker dem!

Her er den hemmelige opskrift på kanelsnegle som bageren laver dem – Alle elsker dem!

Sådan laver du pizza som italienerne: Her er de hemmelige tricks

Sådan laver du pizza som italienerne: Her er de hemmelige tricks

Æbletærten som mormor lavede den: Sådan får du den perfekte efterårssmag

Æbletærten som mormor lavede den: Sådan får du den perfekte efterårssmag

Den ultimative efterårsret: Mørbradgryden, der vil vinde hjertet hos hele familien!

Den ultimative efterårsret: Mørbradgryden, der vil vinde hjertet hos hele familien!

Seneste indlæg