Stegte sild

Stegte sild

 

Stegte sild

Stegte sild

Gastropia
Stegte sild hører hjemme til enhver påskefrokost. De giver en smagsoplevelse, som bare byder på lidt mere end almindelige sild, og de vil uden tvivl blive den helt store favorit.
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 25 minutter
Antal 2 personer

Ingredienser
  

  • 250 gram Sildefileter
  • 1 stk Rødløg
  • 75 gram Rugmel
  • 50 gram Smør
  • 2,5 dl Eddike
  • 2 spsk Dijonsennep
  • 150 gram Sukker

Sådan gør du
 

  • Start med at forberede sildefileterne. Hvis der er finner på, så skal disse klippes af, og så skal du gerne fjerne ben, hvis der er nogen.
  • Skær silden op, så den kan åbnes.
  • Kom sennep ind i silden, og krydr eventuelt med salt og peber.
  • Luk sildene sammen igen, og vend dem i rugmel.
  • Opvarm en pande med en smule smør.
  • Når panden er varm, steges sildene i ca. 3 min. på begge sider, hvorefter de lægges over i et fad.
  • Find en gryde frem, den behøver ikke være så stor.
  • Komme eddiken og sukkeret i gryden og varm det langsomt op indtil sukkeret er helt opløst i eddiken.
  • Mens det varmer kan du skære løget i skiver, hvorefter disse lægges ned i eddiken, når sukkeret er opløst.
  • Lad løgene trække i eddikelagen i et kvarter, hvorefter blandingen hældes ud i fadet sammen med sildene.
  • Lad nu sildene trække indtil de skal serveres. Hvis du har mulighed for det, så lad dem gerne trække et døgns tid, så de virkelig kan suge smagen til sig.
Har du prøvet opskriften?Fortæl os hvad du synes!

Vores opskrift på stegte sild

Stegte sild er en lækker ret, som fortjener en plads til enhver påskefrokost. Det er en god måde at pifte det almindelige udvalg af sild op og give gæsterne en helt særlig smagsoplevelse.

LÆS OGSÅ  Moscow mule

Men der er jo ingen, der siger, at den ikke også hører til i hverdagen. Hvis du er glad for sild, eller fisk som helhed, så kan du til enhver tid lave en lækker omgang stegte sild, som enten kan spises som aftensmad, eller bruges til pålæg over et par dage. De bliver nemlig ikke dårlige af at stå i nogle dage – faktisk kan smagen blive endnu bedre af, at de lige får lov at trække lidt.

Vores opskrift byder på lidt forskelligt i form af smag. Vi bruger en dijonsennep for at give sildene lidt ekstra bid, og herefter kommes det i en simpel eddikelage med rødløg. Vi føler, at disse smage harmonerer enormt godt – men du har selvfølgelig altid mulighed for at eksperimentere lidt, hvis du får en god ide til en smag, som kan tilføjes.

Hvad spiser man til stegte sild?

Det mest almindelige valg er helt klart et par skiver rugbrød. Det er en af årsagerne til, at den passer så perfekt til en påskefrokost.

At spise de stegte sild med rugbrød kan være en enorm nem aftensmad, en lækker frokost eller bare noget til de tidspunkter, hvor du bliver sulten. Men du kan sagtens lave andet til også; de kan spises med alt fra kartofler til pasta, hvis du ønsker, hvilket gør det til en ganske alsidig ret.

Relaterede indlæg

Her er den hemmelige opskrift på kanelsnegle som bageren laver dem – Alle elsker dem!

Her er den hemmelige opskrift på kanelsnegle som bageren laver dem – Alle elsker dem!

Sådan laver du pizza som italienerne: Her er de hemmelige tricks

Sådan laver du pizza som italienerne: Her er de hemmelige tricks

Æbletærten som mormor lavede den: Sådan får du den perfekte efterårssmag

Æbletærten som mormor lavede den: Sådan får du den perfekte efterårssmag

Den ultimative efterårsret: Mørbradgryden, der vil vinde hjertet hos hele familien!

Den ultimative efterårsret: Mørbradgryden, der vil vinde hjertet hos hele familien!

Seneste indlæg