Svensk pølseret
Svensk pølseret
Ingredienser
- 4 stk Pølser
- 500 gram Kartofler
- 0,5 bundt Purløg
- 1 stk Løg
- 2 spsk Tomatpure
- 2 dl Mælk
- 0,5 dl Piskefløde
- 2 spsk Engelsk sauce
- 1 spsk Ketchup
- 3 tsk Paprika
Sådan gør du
- Start med at finde en gryde til kartoflerne og en stor stegepande.
- Rengør og skræl kartoflerne som normalt; del dem eventuelt i to, hvis de er store.
- Kog kartoflerne til de er færdige som normal.
- Når kartoflerne er kogte, hælder du vandet fra og skærer kartoflerne i mindre stykker på et par centimeter, alt efter hvor store du ønsker dem.
- Skær eller hak løgene til de har den størrelse, du foretrækker.
- Skær pølserne i skiver på ca. 1 - 2 cm.
- Varm panden op med enten olie, smør eller andet fedtstof
- Sauter nu løgene indtil de bliver bløde. De må ikke brænde på.
- Når løgene er bløde tilføjer du pølserne. Sørg gerne for at røre lidt rundt i det, så de får farve på begge sider.
- Når pølserne har fået lidt farve, så tilføjer du tomatpure, ketchup, mælk, fløde, engelsk sauce og til sidst paprika.
- Sørg for at røre godt rundt på panden for at sikre, at det hele bliver blandet godt.
- Tilføj kartoffelstykkerne og bliv ved med at røre/vende retten på panden.
- Lad retten stå i nogle minutter, så kartoflerne kan suge væske til sig og lidt kan fordampe. Hvis du føler, at retten bliver for tyk, så kan du godt tilføje lidt mere vækse i form af mælk, men det bør ikke være nødvendigt.
- Herefter smages retten til, gerne med salt og peber.
- Server retten enten direkte i panden eller på anrettede tallerkener. Pynt den gerne med purløg for at give den lidt ekstra charme.
Opskrift på svensk pølseret
Svensk pølseret er en god, dansk klassiker, som de fleste af os nok kender til – ja, du hørte rigtigt: Dansk. Retten har nemlig ikke rødder i Sverige, som man ellers skulle tro, det er blot et navn, den har fået.
Vores opskrift handler om at holde det både simpelt og lækkert; det er nemlig ikke en ret, som behøver være kompliceret at lave. Med opskriften kan du let lave en velsmagende svensk pølseret, med masser af dybde i smagen og en helt fantastisk konsistens – og det kræver ingen særlige ingredienser.
Du kan også med fordel lave svensk pølseret ud fra nogle rester; hvis du aftenen forinden har haft en masse kartofler eller pølser til over, så kan de sagtens bruges i retten, og det kan gøre tingene lidt lettere eller gøre resterne lidt mere spændende.
Svensk pølseret passer til alle
En anden enorm fordel ved svensk pølseret er, at de fleste børn elsker det. Selvom der indgår krydderier som paprika, så forbliver den stadig ganske mild i smagen, og de andre ingredienser er nogle, man er vant til fra dagligdagen.
Du kan også snildt foretage ændringer i opskriften, hvis børnene ikke kan lide f.eks. engelsk sauce eller løg, som ofte kan være tilfældet. Det kan godt smages på resultatet, hvis du udelader dem, men den bliver stadig lækker, og det kan hjælpe med at få børnene til at spise den.
Du kan naturligvis også tilføje ting til retten, såsom bacon eller lignende, for at give den et personligt twist.