Tarteletfyld
Tarteletfyld
Ingredienser
- 500 gram Kyllingebryst
- 400 gram Asparges på dåse
- 1,5 dl Mælk
- 1 stk Hønsebouillonterning
- 3 spsk Hvedemel
- 30 gram Smør
- 3 dl Vand
- 0,5 bundt Frisk persille
Sådan gør du
- Start med at koge kyllingen. Den skal gerne koge ca. 20 minutter, men gerne 25, hvis det er store stykker.
- Når kyllingen er kogt skæres den i tern.
- Bring vand i kog og kom hønsebouillonterningen heri. Lad den blive helt opløst i vandet.
- Find en gryde frem og smelt smør heri. Herefter tilføjes mel, og det piskes godt sammen til en ensartet masse. Herefter tilføjes bouillonvandet i små portioner ad gangen, mens du pisker det.
- Åbn dåsen med asparges og hæld vandet derfra i melblandingen, og tilsæt på samme tid også mælk. Rør rundt undervejs, og stop når du når den konsistens, nu ønsker.
- Nu kan du komme kylling og asparges i også, og så smages det hele til med salt og peber.
- Dit tarteletfyld er nu klar til at blive fyldt i tarteletterne.
Vores opskrift på tarteletfyld
Når det kommer til forretter, så er der næppe noget mere traditionelt end tarteletter – og der er få ting, som er lige så populære. De har nemlig vundet en særlig plads i mange danskere hjerter, og det er med god grund. Og det vigtigste ved tarteletterne er naturligvis tarteletfyldet – så det ser vi nærmere på her.
Der findes mange forskellige former for tarteletfyld, som typisk indeholder kødfyld og grøntsager i en slags sauce – og den mest populære er for mange tarteletfyld med kylling. Teknisk set går den under navnet høns i asparges, men den laves i langt de fleste tilfælde med kylling.
Vi laver vores tarteletfyld opskrift med kyllingefilet, fordi det gør tingene lidt nemmere. Nogle foretrækker at lave det med en hel kylling – men det tager også meget mere arbejde. Vi vælger at holde det simpelt og let, så du hurtigt kan trylle en forret frem uden at stresse.
At lave en omgang hjemmelavet tarteletfyld er en nem sag med en opskrift som denne, men vi kan garantere dig for, at den vil være en succes til enhver begivenhed. Du kan naturligvis godt tilføje andre ting, hvis du føler, at der mangler noget, eller hvis du er vant til lidt ekstra i fyldet.
Kan man fryse tarteletfyld?
Du kan sagtens fryse tarteletfyld, hvis der skulle være noget til overs efter festen. Det er godt at have liggende i fryseren til en dag, hvor man lige vil have lidt ekstra – eller hvis man bare ikke lige orker at lave aftensmad.
Når du varmer dit tarteletfyld igen, så kan det være en god ide at gøre det ved lav varme og omrøring for at sikre, at det ikke skiller. Det kan også være en praktisk måde lige at have lidt færdiglavet tarteletfyld klar til næste gang, du får gæster.