Tarteletter med høns i asparges
Tarteletter med høns i asparges
Ingredienser
- 500 gram Kyllingebryst
- 400 gram Asparges på dåse
- 10 stk Tarteletter
- 1,5 dl Mælk
- 1 stk Hønsebouillonterning
- 3 spsk Hvedemel
- 30 gram Smør
- 3 dl Vand
- 0,5 bundt Frisk persille
Sådan gør du
- Start med at koge kyllingen. Den skal gerne koge ca. 20 minutter, men gerne 25, hvis det er store stykker.
- Når kyllingen er kogt skæres den i tern.
- Bring vand i kog og kom hønsebouillonterningen heri. Lad den blive helt opløst i vandet.
- Find en gryde frem og smelt smør heri. Herefter tilføjes mel, og det piskes godt sammen til en ensartet masse. Herefter tilføjes bouillonvandet i små portioner ad gangen, mens du pisker det.
- Åbn dåsen med asparges og hæld vandet derfra i melblandingen, og tilsæt på samme tid også mælk. Rør rundt undervejs, og stop når du når den konsistens, nu ønsker.
- Nu kan du komme kylling og asparges i også, og så smages det hele til med salt og peber.
- Lun tarteletterne i ovnen; de skal ikke bages videre, de skal bare lunes.
- Fyld tarteletfyld i tarteletterne og server dem med en smule persille drysset på som pynt.
Vores opskrift på tarteletter med høns i asparges
Tarletter er en ægte dansk klassiker, men der er mange forskellige former for tarteletfyld. Dog vil de fleste nok give os ret i, at høns i asparges, eller høns i tarteletter, er den mest almindelige form for fyld, og det er også mange favorit.
Tarteletter med høns i asparges er et næsten garanteret hit. Smagsprofilen er ret mild, og fyldet har en lækker, blød og fyldig konsistens, som rammer helt plet. Fyldet bestående af netop høns og asparges følger samme milde smagsprofil, men giver alligevel noget ekstra smagsmæssigt, som nærmest alle kan lide.
I vores opskrift på tarteletter med høns i asparges holder vi tingene ret simple – og vi snyder måske en lille smule. Vi bruger nemlig kyllingebryst som kød, som er en lidt lettere løsning end at koge en hel høne, og det er derfor et fremragende valg, når man ikke har mulighed for at bruge hele dagen i køkkenet – eller hvis man skal forberede andre retter også.
Du kan sagtens lave det med en hel høne i stedet; den skal blot koges noget længere, indtil kødet er godt mørt og slipper benene, og derefter skæres ud.
Til fest og dagligdag
Tarteletter med høns i asparges er et fremragende valg til jule- og påskefrokosten, hvor de kan udgøre en del af den samlede menu. De er også gode, hvis man ønsker en ægte dansk forret til en god middag eller en fest.
Men du kan naturligvis også spise tarteletter med høns i asparges i den almindelige hverdag. I vores opskrift har vi netop fokuseret på at lave dem lette at lave, og derfor bliver de helt perfekte til en almindelig hverdag, hvor man har lyst til noget lidt særligt.