Tunsalat
Tunsalat
Ingredienser
- 2 stk Rødløg
- 440 gram Tun på dåse
- 1 bundt Frisk dild
- 220 gram Creme fraiche
- 100 gram Mayonnaise
- 4 tsk Citronsaft
- Salt
- Peber
Sådan gør du
- Åben tun og dræn for væske. Vej herefter tun af i drænet vægt.
- Find skærebræt frem og hak rødløg og dild fint.
- Find en skål frem og bland rødløg, dild, tun, mayonnaise og creme fraiche sammen.
- Smag til med salt, peber og citronsaft.
- Sæt tunsalaten på køl, det hjælper den med at sætte sig.
- Server i en salat, til en sandwich, eller som forret til aftensmaden.
Vores opskrift på tunsalat
En hjemmelavet tunsalat er en fantastisk ret på så mange punkter – den smager enormt godt, den er nem og hurtig at lave, og så er det en god måde at få mere fisk i den daglige menu.
Du kan let lave en tunsalat som en frisk forret til aftensmaden, uanset om det er til en festlig begivenhed eller den almindelige dagligdag. Du kan sagtens lave en større portion, hvis du får mange gæster på besøg, og den er stadig lige så let at lave.
Du kan også bruge en hjemmelavet tunsalat som andet end en forret; den er lækker i en sandwich, hvor den fungerer både med lyst og mørkt brød, og så kan den være et mættende mellemmåltid, hvis man lige bliver sulten i løbet af dagen.
Vi har holdt vores opskrift simpel, fordi vi synes, at den har en god og frisk smag; et strejf a dild er perfekt til langt de fleste fisk, og citronen giver et friskt pift. Men noget af det bedste ved tunsalaten er, at du sagtens kan bygge videre på den; du kan let tilføje lidt ekstra fyld eller nogle særlige krydderier, alt ud fra hvad du selv foretrækker. Du kan derfor give den et personligt twist, så den bliver helt perfekt for dig.
Hvor længe kan hjemmelavet tunsalat holde sig?
Som udgangspunkt kan den holde sig et par dage, så længe du kommer den i køleskabet. Tunsalats holdbarhed skyldes i høj grad de råvarer, som den er lavet af.
Generelt så kan hverken fisk eller mejeriprodukter, som creme fraiche, holde sig særligt længe efter åbning, og det vil derfor også være tilfældet med en tunsalat. Der sker ikke noget ved, at den står i køleren et par dage – men efter dette kan det være lidt tvivlsomt.