TikTok kan ikke få nok af Dubai-chokoladen – prøv den selv!
Dubai Chocolate Bar har taget verden med storm, og hvis du er så heldig at smage den, ved du, hvor utrolig lækker den er! Et fyld af sprødt, ristet kataifi-dej er dækket med pistaciecreme og tahin og derefter indhyllet i rig chokolade. Men vidste du, at du selv kan lave denne version derhjemme (det er faktisk ret enkelt!).
Dette er en opskrift, du ikke må gå glip af!
Sprødheden af kataifi-dejen er meget vigtig, så du skal tage dig tid til at sikre, at al kataifi-dejen er ristet til gyldenbrun. Kataifi har en tendens til at klumpe sammen, så det er vigtigt at adskille det, før det bruges. Hvis du ikke har en stor stegepande med høje kanter, vil vi anbefale at halvere mængden af kataifi og smør og riste det i to portioner. Hvis din pande er for lav, har kataifi en tendens til at flyve rundt, når du rører i det.
En anden nøgle til denne Dubai chokolade opskrift er at tilsætte salt. Dette, sammen med tahinen, balancerer sødmen i fyldet.
Du skal sikre dig, at du har en chokoladeform, der er dyb nok til at rumme en god mængde af det lækre fyld.
Vi foretrækker at bruge mørk chokolade til dette, men hvis du foretrækker en meget sød chokoladebar, kan du bruge mælkechokolade.
Vi tilsætter lidt kokosolie til min smeltede chokolade, da jeg oplever, at den ellers aldrig smelter helt godt og skal være lidt mere flydende. Sørg for at røre kokosolien godt ind i den smeltede chokolade.
Kataifi-dej kan findes i køleafdelingen i middelhavs- eller mellemøstlige købmandsforretninger.
Dubai chokolade
Udstyr
- Gryde
Ingredienser
- 300 gram Mørk overtrækschokolade
- 100 gram Kadayif
- 100 gram Pistaciecreme
- 50 gram Smør
Sådan gør du
- Start med at smelte to tredjedele af chokoladen i et vandbad.
- Når chokoladen er smeltet, så tag det af varmen og hæld det i en form og fordel det ud i et jævnt lag. Sæt det derefter på køl, så det kan stivne.
- For at lave fyldet skal du starte med at smelte smør på en pande.
- Hak dit kadayif/englehår helt fint og rist det kort på panden, så det bliver brunet en smule.
- Hæld herefter pistaciecremen i også, og lad det køle af.
- Hæld herefter det resterende chokolade et vandbad og lad det smelte.
- Tag den afkølede chokolade ud af køleskabet og fordel fylder derpå. Sørg for at det bliver trykket lidt sammen.
- Hæld derefter den flydende chokolade ud over fyldet, så det dækkes helt og glad det en smule ud. Herefter stilles det i køleskabet.
- Efter en time vil din Dubai chokolade være fast og klar til at spise.