Efterårsstemning i ovnen: Lav denne fantastiske æblegratin med et strejf af citron
Der er stadig tid til friske æbler!
Om efteråret hænger de glinsende på træerne og venter bare på at blive plukket. Hvis et par af de sød-syrlige frugter er havnet i din indkøbskurv, bør du helt sikkert lave en æblegratin af dem!
Denne efterårsret fra ovnen er en sand delikatesse, der smager ekstra godt på kølige dage.
Opskrift på æblegratin: enkel og lækker
For at bage æblegratinen behøver du kun få ingredienser.
Først og fremmest æbler, selvfølgelig. Derudover skal du bruge mel, sukker, bagepulver, æg, kanel, salt og en økologisk citron.
Start med æblerne: De skal skrælles, udkerneres og skæres i små stykker. Derefter blander du dem med citronsaft og kanel og stiller dem til side.
Pisk nu æggene og sukkeret luftigt. Bland melet med bagepulver og salt, og rør det derefter sammen med de andre ingredienser til en glat dej.
Det meste af arbejdet er nu allerede klaret.
Næste skridt er blot at fylde æblerne og lidt rosiner i et smurt ovnfast fad. Fordel dem jævnt og hæld derefter dejen over.
Nu skal det hele en tur i ovnen, hvor æblegratinen bages i omkring 30 minutter. Lad den køle lidt af, og nyd derefter den første portion.
Lækkert, ikke?
Det smager endnu bedre med lidt vaniljesauce til. Du kan også bare drysse lidt flormelis over for ekstra sødme.
Æblegratin
Ingredienser
- 4 stk Æble
- ½ stk Økologisk citron
- 2 stk Æg
- 125 gram Hvedemel
- 100 gram Sukker
- 2 tsk Bagepulver
- 1 tsk Stødt kanel
- 1 knivspids Salt
Sådan gør du
- Start med at forberede æblerne; de skal skrælles, der skal fjernes kernehuse, og æblerne skæres derefter i tern eller skiver.
- Riv citronskallen og pres derefter saften ud af den.
- Herefter blander du æblestykkerne med citronsaften og kanel.
- Bland herefter æg og sukker og pisk det indtil det opnår en luftig konsistens.
- Sigt mel i en skål og bland det med citronskal, bagepulver og salt. Kom herefter æggeblandingen i og blandt det hele godt, til det bliver en form for dej.
- Find et ovnfast fad frem og smør det. Kom herefter æbleskiverne i, og hæld derefter dejen ud over æblerne.
- Sæt fadet i ovnen ved 180 grader og lad det bage i 25 – 30 minutter.
- Herefter er din æblegratin klar til servering.