Jødekager

Jødekager

Jødekager

Jødekager

Gastropia
Ingen jul uden julesmåkager - det er noget, alle ved! Når det kommer til julesmåkager, så er der ingen tvivl om, at jødekager er blandt de mest ikoniske - og en af de helt store favoritter i udvalget!
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 10 minutter
Antal 40 stk

Ingredienser
  

  • 330 gram Hvedemel
  • 120 gram Sukker
  • 1 stk Æg
  • 250 gram Smør

Topping

  • 1 stk Æg
  • 2 tsk Stødt kanel
  • 20 gram Sukker

Sådan gør du
 

  • Start med at komme alle ingredienserne til småkagerne (ikke topping) i en skål og ælt det sammen til en ensartet dej. Efterhånden som smørret blødgøres, så vil det blive mere sammenhængende.
  • Rul dejen til en pølse (del den evt. i to portioner først) med en tykkelse på ca. 3 - 4 cm.
  • Læg dejen på køl i en time (eller mere, hvis muligt)
  • Find en bageplade frem og kom et stykke bagepapir på, og sæt ovnen i gang med at forvarme til 200 grader.
  • Skær nu dejen ud i skiver på ca. en halv centimeters tykkelse, og læg dem på bagepladen.
  • Pisk ægget og pensl det ud på kagerne, og drys derefter en blanding af kanel og sukker på dem.
  • Kom småkagerne i ovnen og lad dem bage 6 - 8 minutter.
  • Herefter er dine jødekager klar til servering. Alternativt kan du lade dem køle af og komme dem i en tæt kagedåse til senere.
Har du prøvet opskriften?Fortæl os hvad du synes!

Vores opskrift på jødekager

Julen er kendt som en tid med god mad og hygge – og det inkluderer naturligvis også de lækreste julesmåkager, som helt klart er en vigtig del af det hele. De er med til at transformere en kold og mørk december til en hyggelig og stemningsfyldt julemåned.

LÆS OGSÅ  Dadler med bacon i airfryer

Blandt de klassiske julesmåkager finder vi selvfølgelig jødekagerne. De små kager er ganske simple, men kombinationen af sukker og kanel på toppen giver dem en fantastisk, sød smag, som alle forbinder med julen – for det er samme blanding, man jo har på risengrød og lignende.

I vores jødekager opskrift holder vi tingene helt simple; der er tale om en småkage, som nærmest ikke kan være lettere at lave, og alligevel så smager den helt som den skal. Det skyldes i særdeleshed kanelsukkeret på toppen, som er det, der giver den egentlige smag, og det er nok til at gøre det til en småkage i topklasse.

Vi laver desuden vores jødekager uden hjortetaksalt, fordi vi ikke mener, at det er en nødvendighed – men det er en ingrediens, mange vælger at komme i. Det ændrer ikke som sådan på tilberedningen, og det vil stadig være de samme nemme jødekager, bare med en lidt anden smag.

Hvorfor hedder det jødekager?

Der er en ganske simpel forklaring på hvorfor navnet jødekager har slået sig fast – det skyldes ganske enkelt, at de tager inspiration fra jødiske bagerier, tilbage i 1700-tallet. Det har i høj grad været jøderne, som brugte de (dengang) eksotiske krydderier, og den småkage vi kender i dag, drager meget inspiration fra de kager, som blev bagt i den tid.

Mangler du inspiration til andre helt traditionelle julesmåkager? Tjek vores opskrift på vaniljekranse lige her.

Relaterede indlæg

Er denne bondesuppe hemmeligheden bag efterårets bedste comfort food?

Er denne bondesuppe hemmeligheden bag efterårets bedste comfort food?

Her er den hemmelige opskrift på kanelsnegle som bageren laver dem – Alle elsker dem!

Her er den hemmelige opskrift på kanelsnegle som bageren laver dem – Alle elsker dem!

Sådan laver du pizza som italienerne: Her er de hemmelige tricks

Sådan laver du pizza som italienerne: Her er de hemmelige tricks

Æbletærten som mormor lavede den: Sådan får du den perfekte efterårssmag

Æbletærten som mormor lavede den: Sådan får du den perfekte efterårssmag

Seneste indlæg