Rosenkål i airfryer

Rosenkål i airfryer

 

Rosenkål i airfryer

Rosenkål i airfryer

Gastropia
Rosenkålen har været en klassiker på de danske menuer i mange år, men det betyder ikke, at man ikke må fornye den. I denne opskrift får den en tur i airfryeren, og resultatet er lækkert!

Udstyr

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 12 minutter
Samlet tid 27 minutter
Antal 3 personer

Ingredienser
  

  • 500 gram Rosenkål
  • Balsamicoglace
  • 1 spsk Olivenolie
  • Salt
  • Peber

Sådan gør du
 

  • Start med at forberede rosenkålen ved at skylle dem, skære stokkene af og fjerne det yderste lag blade.
  • Skær herefter dine rosenkål i halve.
  • I en skål blander du olivenolie, salt og peber.
  • Kom rosenkål i olieblandingen og vend dem grundigt.
  • Kom nu rosenkålen i airfryeren og sæt den i gang ved 195 grader.
  • Efter 12 minutter tager du dem ud. Det kan være en god ide at ryste kurven en gang undervejs.
  • Giv dem en smule balsamicoglace, og derefter er dine rosenkål klar til servering.
Har du prøvet opskriften?Fortæl os hvad du synes!

Vores opskrift på rosenkål i airfryer

Rosenkål har været en klassiker i det danske køkken i mange år. De små runde kålhoveder skiller sig ud blandt andet kål netop på størrelsen; det giver en helt anden servering, fordi det ikke blot er blade eller strimler, men i stedet hele kål.

Det er naturligvis ikke noget, der falder i alles smag, og særligt børn er ikke de store tilhængere – men det kan der rettes lidt op på.

For med en tilberedning af rosenkål i airfryer kan man nemlig give noget helt særligt til smagen. Den bliver lidt mere sprød, og den får en mere grillet smag; det kan være en fordel, som dem der ikke er tilhængere – og for dem som elsker rosenkål, så giver det et spændende nyt twist på en favorit.

LÆS OGSÅ  Mojito

Vores opskrift på rosenkål i airfryer handler om at give dem denne grillede smag. Derfor dækker vi dem i olie først, som er krydret med salt og peber; olien sørger for, at de ikke tørrer ud, men at de i stedet får den lækre tekstur og smag, som du ønsker.

Derudover giver vi den en smule balsamicoglace til sidst. Det er ikke en absolut nødvendighed, men det giver lige smagen et helt særligt præg, som passer perfekt til rosenkålens lækre smag. Pas dog på, at du ikke kommer for meget på, da balsamico hurtigt kan overvælde andre smage.

Hvad spiser man rosenkål i airfryer til?

Selvom det er en lid nyere tilgang til tilberedningen af rosenkål, så er den stadig perfekt til mange af de klassiske retter, du normalt spiser den til. Du kan derfor sagtens servere den til en god gammeldags oksesteg,  en glaseret hamburgerryg, eller enhver anden god klassiker.

Rosenkål i airfryer brillierer dog særlig også sammen med grillens mange retter, da den netop selv for en antydning af grill i smagen. Den kan derfor være et perfekt valg på bordet, når den næste store grillaften skal afholdes.

Relaterede indlæg

Er denne bondesuppe hemmeligheden bag efterårets bedste comfort food?

Er denne bondesuppe hemmeligheden bag efterårets bedste comfort food?

Her er den hemmelige opskrift på kanelsnegle som bageren laver dem – Alle elsker dem!

Her er den hemmelige opskrift på kanelsnegle som bageren laver dem – Alle elsker dem!

Sådan laver du pizza som italienerne: Her er de hemmelige tricks

Sådan laver du pizza som italienerne: Her er de hemmelige tricks

Æbletærten som mormor lavede den: Sådan får du den perfekte efterårssmag

Æbletærten som mormor lavede den: Sådan får du den perfekte efterårssmag

Seneste indlæg