Sæt gang i smagsløgene med disse middelhavs-kødboller i en lækker tomatsauce!
Kødboller smager altid fantastisk, men vi har givet denne klassiker et lille løft med en middelhavsinspiration og præsenterer derfor en ret, som byder på lidt mere.
Disse middelhavs-kødboller smager fantastisk
Har du tilfældigvis lidt squash og tomater til overs?
Og måske en rest parmesan, der gemmer sig bagerst i køleskabet?
Så ved du, hvad der skal på menuen næste gang: middelhavs-kødboller i tomatsauce!
De overskydende ingredienser passer perfekt ind i denne ret. Du skal desuden bruge hakket kød, fløde, peberfrugt, lidt basilikum, persille og æg.
Krydderier som salt, peber, tørret oregano og paprika har du sikkert allerede i dit køkken. Olivenolie, hvidløg og tomatpuré finder du helt sikkert også i dit skab.
Sådan gør du
Start med at forberede kødbollerne.
Bland hakkekødet med æggene, salt, peber, revet parmesan, rasp, hakket persille, tørret oregano og finthakket hvidløg.
Ælt ingredienserne godt sammen med hænderne, og form derefter små kugler. Steg dem i en pande med varm olie, indtil de er gyldne og sprøde, og tag dem derefter af panden.
Vask tomaterne, squashen og peberfrugten. Halver cherrytomaterne, og skær squashen og peberfrugten i tern. Hak også løget fint.
Sauter løget i olie, indtil det er gennemsigtigt, og tilsæt tomatpuréen. Steg grøntsagerne sammen med oregano og paprika, og hæld fløden over.
Lad saucen simre i cirka fem minutter.
Tilsæt de stegte kødboller i saucen for at varme dem op igen. Drys lidt frisk basilikum over, og server de mediterranske kødboller i tomatsauce med ris eller pasta.
Middelhavs-kødboller
Ingredienser
Kødboller
- 400 gram Hakket oksekød
- 2 stk Æg
- 2 fed Hvidløg
- 200 gram Parmesan
- 30 gram Rasp
- 2 spsk Olivenolie
- 1 tsk Tørret oregano
- 1 spsk Hakket persille
- Salt
- Peber
Tomatsauce
- 500 gram Cherrytomater
- 2 stk Squash
- 1 stk Løg
- 1 stk Gul peberfrugt
- 500 ml Fløde
- 1 spsk Tomatpure
- 2 spsk Olivenolie
- 1 tsk Oregano
- 1 knivspids Paprika
- Salt
- Peber
Sådan gør du
- Start med at forberede kødbollerne. Hvid og hak hvidløget, og kom der derefter i en skål med hakket oksekød, æg, parmesan, oregano og persille, såvel som en smule salt og peber.
- Ælt dette til det er godt blandet, og form det derefter ud som små kugler, i den størrelse kødbollerne skal være.
- Find en pande frem og varm den op med olivenolie. Steg herefter kødbollerne deri, indtil de er brunet hele vejen rundt. Læg dem herefter til side.
- Forbered nu grøntsagerne til tomatsaucen. De skal naturligvis alle vaskes, hvorefter squashen skæres i mindre stykker, cherrytomaterne halveres, og peberfrugten skære i små stykker. Derudover skal løges pilles og skæres i små tern.
- Varm olivenolie op på panden igen, og tilføj derefter løget; det skal svitses kort, hvorefter tomatpuréen tilføjes. Lad det stege et minut eller to.
- Kom herefter squash, cherrytomater og peberfrugt i også, og sted det yderligere 2 minutter.
- Herefter kommer du oregano, paprika og fløde i, vender det grundigt et par game og lader det simre i 5 minutter.
- Kom nu frikadeller i panden med saucen, vend det hele en gang, og lade det stå et minut eller to, så kødbollerne bliver varme igen.
- Dine middelhavs-kødboller er nu klar til servering.