Gør din efterårsaften uforglemmelig med denne himmelske græskar-kartoffelsuppe!
I efteråret er supper som denne græskar-kartoffelsuppe uundgåelige. Læs her, hvor nemt du kan lave den.
Græskarsupper hører efteråret til ligesom farverige blade og stormfulde vinde. Vi laver klassikeren på nye måder hver gang, og i dag forkæler vi os selv med en græskar-kartoffelsuppe. Hvis du også gerne vil nyde en skål af dette, kan du blot følge vores opskrift!
Cremet græskar-kartoffelsuppe: Ren efterårsnydelse
Hvad gør denne græskar-kartoffelsuppe så speciel?
Tilberedningen er utroligt enkel, så selv nybegyndere i køkkenet kan klare det. Derudover er ingredienslisten ikke for lang.
Endnu en fordel: Dem, der ønsker det, kan let gøre opskriften vegansk. Det kræver blot, at fløden udskiftes med et plantebaseret alternativ.
Og så smager suppen også vidunderligt cremet og fyldig. Kartoflerne bidrager i høj grad til dette.
Forestil dig, at du kommer hjem efter en efterårstur og ønsker at varme dig. Udenfor pisker vinden bladene gennem luften, og indendørs dufter det snart af den lækre græskar-kartoffelsuppe.
Hjemmelavede croutoner
Du kan forresten give suppen lidt ekstra bid med hjemmelavede croutoner.
Du skal blot bruge et par skiver toastbrød eller andet brød, som du skærer i tern.
Derefter rister du brødternene i en pande med lidt madolie, indtil de er sprøde og gyldne hele vejen rundt.
Krydr dem med lidt salt og hvidløgspulver for at give dem en krydret smag.
Græskar-kartoffelsuppe
Udstyr
- Gryde
- Skærebræt
Ingredienser
- 750 gram Kartoffel
- 1000 gram Hokkaido græskar
- 1 stk Løg
- 3 fed Hvidløg
- 200 ml Fløde
- 1 liter Grøntsagsbouillon
- Salt
- Peber
- Muskatnød
- 1 kvist Rosmarin
Sådan gør du
- Start med at forberede grøntsagerne. Græskarret skal vaskes, der skal fjernes kerner, og det skal skæres ud i små tern.
- Vask og skræl kartofler og skær dem i tern. Hak desuden løg og hvidløg.
- Find en gryde frem og begynd at varme olie deri. Svits løg og hvidløg deri, til løgene bliver gennemsigtige.
- Tilsæt dine græskar- og kartoffeltern og steg dem kort. Smag til med salt og peber, og evt. lidt chili, hvis du ønsker.
- Hæld nu grøntsagsbouillon i gryder sammen med en kvist rosmarin.
- Bring retten i kog, og skru derefter ned og lad det simre indtil grøntsagerne er bløde.
- Fjern rosmarinkvisten og blend hele suppen. Rør derefter fløden i og varm suppen op igen, mens du smager den til med muskatnød, salt og peber.
- Din suppe er nu klar til servering.